ΜΗΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κοντά στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων της Μητρόπολης... Του π. Ηλία Μάκου. Τα Εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης» της Μητρόπολης Αργυροκάστρου, που ίδρυσε και συντηρεί ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, και συγκαταλέγονται μεταξύ των πρώτων στη γειτονική χώρα, είναι υπό τη συνετή πνευματική καθοδήγηση του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου.

Με κάθε ευκαιρία ο Σεβασμιώτατος βρίσκεται κοντά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Έτσι συνέβηκε και στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών, όπου ιερούργησε, με τη συμμετοχή όλων των μαθητών/τριων των σχολείων της Μητρόπολης στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση» Αργυροκάστρου.

Ακολούθησε πολύ καλά οργανωμένη σχολική εορτή, κατά την οποία μίλησε ο θεολόγος Ιωάννης Καραμήτρος, ενώ μαθητικές χορωδίες έψαλαν ύμνους και τραγούδια.

Κόπηκαν οι πίτες οι πρωτοχρονιάτικες της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ ο Μητροπολίτης προσέφερε σε καθένα μαθητή από ένα ημερολόγιο 2023 της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας.

Η ατμόσφαιρα ήταν χαρούμενη και αποτυπώθηκε ένα γνήσιο πνευματικό κλίμα, όπως και στη σχολική εορτή των Τριών Ιεραρχών στο Λύκειο «Πνοή Αγάπης» Αργυροκάστρου, που παρουσίασαν μαθητές/τριες με την οργανωτική βοήθεια και επιμέλεια καθηγητριών τους.

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος Βασιλόπιτα

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος

Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Μητρόπολη Αργυροκάστρου 2023

Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου 2023

Λύκειο Πνοή Αγάπης

Λύκειο Πνοή Αγάπης Αργυρόκαστρο

Λύκειο Πνοή Αγάπης Αργυρόκαστρο 2023

Αυτές οι εκδηλώσεις, αλλά και το ενδιαφέρον του Μητροπολίτη έχουν έναν σκοπό: Να δείξουν στα παιδιά ότι η παιδεία, κυρίως με την έννοια της αρετής και όχι μόνο των γνώσεων, είναι ένας θησαυρός, που δεν πρέπει να τον αφήνουν ανεκμετάλλευτο.

Να μη στέκονται μόνο στο μεθυστικό πανηγύρι της νιότης και στη σπατάλη της, αλλά να επενδύσουν στην παιδεία, ώστε να έχουν χρυσά γεννήματα και ώριμους καρπούς.

Να αγωνίζονται τον πρωτογέννητο συναισθηματικό τους κόσμο, που η εσωτερική του φλόγα αντιφεγγίζεται στο μέτωπο, στη ματιά, στα χείλη τους, να τον χαλινώσουν και να τον κατευθύνουν προς ιδανικά θεία, μεγάλα και ιερά.

Να αγωνίζονται τη συνεχή κίνηση, τη ζωντάνια τους, που σαν ζωντανός καταρράκτης ξεχύνεται, να τη διοχετεύουν στο αυλάκι του μόχθου για τη σπουδή τους.

Έχουν δίπλα τους τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο και τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, που τους ενθαρρύνουν και τους στηρίζουν, ώστε η άνοιξη της ζωής τους να δώσει χρυσά στάχυα και γλυκείς καρπούς.

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.