ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Με αγάπη από το ποίμνιο εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος. Του π. Ηλία Μάκου. Εισπράττοντας αγάπη από το ποίμνιο και ειδικά από τους νέους και τις νέες, εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος.

Τελέστηκε θεία λειτουργία, όπου ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος στον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Χριστού, όπου εκτός των άλλων, εκκλησιάστηκαν οι μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων της Μητρόπολης Αργυροκάστρου.

Ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου Δημητρίου 2022

Ευχήθηκαν στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου Δημητρίου 2022

Ευχήθηκαν στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου Δημητρίου 2022

Ονομαστήρια Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος

Ονομαστήρια Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος 2022

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος

Κηρύττοντας ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Αργυροκάστρου Αρχιμανδρίτης Πορφύριος τόνισε ότι ο άγιος Δημήτριος «ήταν λουσμένος με τη χάρη του Θεού. Όταν ήρθε η ώρα να διαλέξει Χριστό και αιώνια ζωή ή να ζήσει και να αρνηθεί τον Χριστό, προτίμησε το μαρτύριο, να πεθάνει, δηλαδή, για το όνομά Του και να θυσιαστεί και όχι να ζήσει την αποστασία από τη χάρη του».

Και πρόσθεσε:

«Να εμπνευστούμε από τον άγιο Δημήτριο. Να κατηχηθούμε στην οδό της αγιότητας από τη βιοτή του. Να τον έχουμε φωτεινό οδηγό μας στην αγιαστική πορεία μας».

Για τον εορτάζοντα Μητροπολίτη Δημήτριο είπε πως «αναλώνεται και με την ψυχή και με το σώμα υπέρ του ποιμνίου του, αλλά και πορεύεται μυστικά και θυσιαστικά την οδό της αγιότητας, μιμούμενος τον προστάτη άγιό του Δημήτριο

Στο τέλος της θείας λειτουργίας, στο πνευματικό κέντρο του ναού, μαθητές και μαθήτριες ευχήθηκαν στο Σεβασμιώτατο μέσα από την καρδιά τους και του προσέφεραν ως δείγμα της αγνότητας των ευχών τους λουλούδια.

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος 2022

Ευχήθηκαν στα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Αργυροκάστρου Δημητρίου

Σε σύντομη προσφώνησή του ο κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τα νιάτα και τα κάλεσε σε εκδήλωση, που θα γίνει στα Τίρανα από την Ορθόδοξη Νεολαία , για τα 50 χρόνια αρχιιερωσύνης του.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος αναζήτησε και βρήκε την αλήθεια του Χριστού και την έχει κάνει κτήμα του.

Την αλήθεια, που είναι φως για το νου του, ειρήνη για την καρδιά του, δύναμη για τη θέλησή του, λύτρωση, ελευθερία και ζωή για την ύπαρξή του.

Και ανακάλυψε και το μυστικό για να κρατήσει και να αξιοποιήσει την σωτηριώδη αλήθεια.

Με το να είναι ψυχή ευθεία και ειλικρινής, να είναι ψυχή ταπεινή και απλή, να είναι άδολη, όπως το νήπιο.

Τέτοιοι να δώσει ο αγαθός Θεός να γίνουμε όλοι.

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.