ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ - ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ: Η περιφορά των Επιταφίων στους δρόμους της Αλβανίας έστειλε το μήνυμα της Ορθοδοξίας. Του π. Ηλία Μάκου. Η περιφορά των Επιταφίων και στην Αρχιεπισκοπή Τιράνων και στις Μητροπόλεις Κορυτσάς, Αργυροκάστρου, Βερατίου, Φίερι και Ελμπασάν, όπου στους δρόμους των πόλεων, αλλά και των χωριών, ακολουθούσαν τον Μεγάλο Νεκρό ιερείς και πιστοί, έστειλε το μήνυμα της Ορθοδοξίας.

Στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση» των Τιράνων συμπροσευχήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Βίλιδος Άστιος, πλαισιούμενοι από κληρικούς.

Ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ και ο Επίσκοπος Άστιος προεξήρχαν της λιτανείας στην περιοχή των Τιράνων, ο Μητροπολίτης Ιωάννης στην Κορυτσά, ο Μητροπολίτης Δημήτριος στο Αργυρόκαστρο, ο Μητροπολίτης Νικόλαος στο Φίερι και ο Μητροπολίτης Αντώνιος στο Ελμπασάν.

Επιτάφιος Τίρανα 2022

Η περιφορά των Επιταφίων στους δρόμους της Αλβανίας

Η περιφορά των Επιταφίων στους δρόμους της Αλβανίας 2022

Επιτάφιος Φιέρι 2022

Επιτάφιος Φιέρι

Επιτάφιος Αλβανία 2022

περιφορά Επιταφίων στους δρόμους της Αλβανίας

Επιτάφιος Ελμπασάν 2022

Επιτάφιος Αλβανία

περιφορά Επιταφίου στην Αλβανία

περιφορά Επιταφίου στην Αλβανία 2022

περιφορά Επιταφίου Αλβανία

Επιτάφιος 2022

Ο Χριστός καταργώντας το Βασίλειο του θανάτου, με την κάθοδό του σ’ αυτόν, μας χάρισε την απολύτρωση.

Μέσα από τον Τάφο Του έβλεπε να πίνουν ζωή από τα μαρτύριά Του και από τη θεία στάλα των πληγών του εκατομμύρια άνθρωποι.

Το μέλλον έβλεπε. Και μέσα από το μνήμα Του τ’ άνθη φύτρωναν της σωτηρίας.

Και ενώ τριγύρω του οι εχθροί Του πανηγύριζαν, Εκείνος άκουε να τον υμνούν με ύμνους ευχαριστίας και λατρείας.

Ο κόσμος ο παλαιός έδυσε πίσω Του, και άλλος νέος στα μυστικά Του ύψη αναστήθηκε.

Έχει αισθήματα και όνειρα άλλα αυτός ο κόσμος, ψηλότερα, βαθύτερα, και αξίες διαφορετικές, γιατί από θυσία, από τάφο ανμαστήθηκε.

Και το ένιωσαν οι πιστοί στην Αλβανία, που για χρόνια οι πολέμιοί Του νόμισαν ότι έθαψαν μια για πάντα τον Χριστό, ότι όποιος στης γης την πορεία βογγάει, σ’ Αυτόν γυρνά το μάτι και ανασαίνει.

Δεν μπορεί κανείς μας, ακόμη και ένας άπιστος, να μη θωρεί και να θαυμάζει την εκστατική εικόνα ενός Θεού, που γίνεται εκούσια θνητός και για τους θνητούς στο Σταυρό πεθαίνει και ενταφιάζεται.

Και ανάμεσα στους μεγάλους γκρεμούς, όπου οι άνθρωποι στήνουμε τις σκηνές μας, στο σταυροδρόμι των πιο ορμητικών ανέμων, αν έχουμε την πίστη μας στο Χριστό φλάμπουρό μας, έρχεται και μας ζεσταίνει μέσα στις χούφτες Του. Με θαυμαστά γεγονότα, αλλά και με θαυμαστά πρόσωπα.

Ας γίνει η ηχώ της φωνής Του, η ηχώ του κόσμου.

Επιτάφιος Αλβανία

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

πάτερ Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.