ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ: «Προσευχή για την αναστήλωση της ενότητας των Ορθοδόξων...». Του π. Ηλία Μάκου. Λαμπρά εορτάστηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας η Κυριακή της Ορθοδοξίας. Στον καθεδρικό ναό «Ανάσταση» των Τιράνων ιερούργησε ο Μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ, ενώ ήταν συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.

Καθεδρικός ναός Ανάσταση των Τιράνων

Καθεδρικός ναός Ανάσταση των Τιράνων Κυριακή της Ορθοδοξίας

Καθεδρικός ναός Ανάσταση των Τιράνων Κυριακή της Ορθοδοξίας 2022

Διαβάστηκε νέο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπου ζητάει “να εντείνουμε την ικεσία μας για την άμεση κατάπαυση του αδελφοκτόνου πολέμου Ρωσίας κατά Ουκρανίας, για τη θεραπεία των πληγών, για την ανακούφιση των προσφύγων και την αποφυγή περαιτέρω κλιμακώσεως των πολεμικών συρράξεων.

«Ας δυναμώσουμε επίσης την προσευχή μας για την αναστήλωση της ενότητας των Ορθοδόξων, τη συμφιλίωση, τη συγγνώμη, την αλληλεγγύη, την καταλλαγή, ώστε με καθαρή συνείδηση, να κατευθύνουμε ύμνο και προσευχή στον Εσταυρωμένο και Αναστημένο Θεό, Εκείνον που τα θεραπεύει όλα».

Κυριακή της Ορθοδοξίας Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας

Σε προηγούμενο μήνυμά του (Κυριακή 27 Φεβρουαρίου) και ξαναδιαβάστηκε την Κυριακή της Ορθοδοξίας στους ναούς, σημείωνε ο Μακαριώτατος:

«Βαθύς πόνος και θλίψη πλημμυρίζει την ψυχή των ανθρώπων, όταν διακόπτεται ο διάλογος για την ειρήνη και αρχίζει ο αδελφοκτόνος πόλεμος με τον μονόλογο της βίας του ισχυρού και θύματα, κατά κανόνα, τους αθώους, τους ανυπεράσπιστους και τα κύματα των προσφύγων.

Η χριστιανική συνείδηση καταδικάζει κάθε μορφή βιαιοπραγίας, παρακινώντας επίμονα τον καθένα, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να συνεισφέρει στην ειρήνευση και την καταλλαγή στην πολύπαθη Ουκρανία και όπου γης.

Σταθερή αρχή μας παραμένει ο λόγος του Χριστού:

Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί ὅτι αὐτοί υἱοί Θεοῦ κληθήσονται.

».

π Ηλίας Μάκος

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.