«Θα κάνουμε το σταυρό μας και την προσευχή μας για να δοθεί λύσεις γι’αυτούς τους ανθρώπους».

Αυτό είπε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης στο κήρυγμά του.

Από τον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε εκτενώς στο προσφυγικό και στο δράμα χιλιάδων ανθρώπων. Για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Ανθιμος προέβη σε κάλεσμα αγάπης για τους δοκιμαζόμενους αυτούς ανθρώπους, επισημαίνοντας πως τα αγαθά τα προσφέρει ο απλός κόσμος.

Μεταξύ άλλων είπε: «Θα αντέξουμε εμείς; Δε γνωρίζω. Θα κάνουμε το σταυρό μας την προσευχή και να βοηθήσουμε όπως μπορούμε. Μακάρι να μπορέσουμε. Η ψυχή μας κλαίει, αλλά πώς να τα καταφέρουμε. Αν ήταν 100, 200, 300 οικογένειες θα το λύναμε το θέμα. Αλλά όταν είναι τόσες χιλιάδες, τι θα γίνει; Με αγάπη, προσφορά και συμπάθεια για τους ανθρώπους αυτούς. Να φωτίσει ο Θεός να δοθούν λύσεις ή να ανοίξουν τα σίδερα οι άλλες χώρες. Θέλουν να πάνε στις βόρειες χώρες που τους έχουν ανάγκες για δουλειά και έχουν συγγενείς. Η κατάσταση είναι πάρα πολύ επικίνδυνη.

Να μην ξεχνάμε, προσφέροντας ό,τι μπορούμε στους ανθρώπους αυτούς, ότι είμαστε Ελληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αλλιώς δε θα μείνει τίποτα όρθιο. Δε λύνονται αλλιώς τα θέματα έτσι όπως πιστεύουν κάποιοι μοντέρνοι».

Δείτε το βίντεο με το κήρυγμα του Παναγιωτάτου…

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.