Αληθινή ιστορία: Ένας έρωτας και πως διαλύθηκε. Ο άρχων του κόσμου τούτου που σύμφωνα με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη κεφ. 16, στιχ.11 είναι ο διάβολος, τα παλαιότερα χρόνια, δηλαδή πριν την έλευση του Ιησού Χριστού, όλα τα πάθη τα σαρκικά και όλες οι αμαρτίες οι σαρκικές ήταν «ελεύθερες» και ο διάβολος χαιρόταν. Υπήρχε μια ασυδοσία, ο διάβολος είχε πετύχει στο ότι οι άνθρωποι λάτρευαν τη σάρκα. Δεν υπήρχε κανένας φραγμός στη ζωή των ανθρώπων, εκτός από το λαό του Ισραήλ και τους λαούς που πίστευαν στον αληθινό Θεό, διότι είχαν το νόμο της Παλαιάς Διαθήκης. Όταν ήρθε ο Χριστός πάνω στη γη κήρυξε για μια άλλη ζωή, τη ζωή της αγνότητας. Το σώμα του ανθρώπου είναι ναός του Θεού. Ναός του Αγίου Πνεύματος.

Όπως σέβεται ο άνθρωπος το ναό του Θεού, κατά τον ίδιο τρόπο πρέπει να σέβεται το σώμα του. Το σώμα του ανθρώπου δεν είναι για να το «γεύεται» ο ένας και ο άλλος. Και γι’ αυτό οι λέξεις: σεξ, σεξουαλική επαφή, έρωτας, δεν είναι τίποτα άλλο από τη γενετήσια πράξη, η οποία έχει αξία και σκοπό. Η γενετήσια πράξη προέρχεται από τα γεννητικά όργανα που είναι το σύστημα αναπαραγωγής του ανθρώπου. Έτσι λοιπόν η γενετήσια πράξη είναι η τεκνοποίηση, να μπορέσει η γυναίκα να γεννήσει και να φέρει στον κόσμο ένα παιδί. Ο έρωτας δεν είναι για την ικανοποίηση του ανθρώπου.

Ο Θεός πολύ σοφά έχει δημιουργήσει τη φύση και γι’ αυτό βλέπουμε ακόμα και τα ζώα χρησιμοποιούν τη γενετήσια πράξη όταν πρόκειται να τεκνοποιήσουν. Το ίδιο γίνεται και με τον άνθρωπο, είναι πλασμένος μέσα από την σοφία του Θεού και ως έμψυχο ζώο, χρησιμοποιεί τη γενετήσια πράξη για τεκνοποίηση. Όμως ο διάβολος που διαβάλει τα πάντα και κυρίως τους νόμους του Θεού, έχει «σοφιστεί» διαφόρους τρόπους ώστε να κάνει τους ανθρώπους να λατρεύουν τη σάρκα. Η διδασκαλία της Αγίας Γραφής μιλά για την αγάπη. Την αληθινή αγάπη που πρέπει να έχει ο άνθρωπος, την καρδιακή αγάπη και την πνευματική αγάπη και όχι τη σεξουαλική αγάπη, που είναι ψεύτικη και συνδέεται μόνο με την καθαυτή πράξη. Η σεξουαλική αγάπη καταστρέφει τους ανθρώπους και καταστρέφει και τις οικογένειες.

Διότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει αγάπη. Ένας από τους λόγους που αντιτάσσεται η Ορθόδοξη Εκκλησία μας έναντι των προγαμιαίων σχέσεων, είναι η έλλειψη της αληθινής αγάπης και η προστασία του ανθρώπου και γι’ αυτό η Εκκλησία δεν είναι αντίθετη στη γενετήσια πράξη – σχέση εντός του γάμου. Εντός του μυστηρίου του γάμου, που πρώτο στόχο έχει τη σωτηρία – θέωση του ζευγαριού και την τεκνοποιία εν Χριστώ. Στο σημερινό βίντεο ο Κώστας και η Ελένη αποζητούσαν τις προγαμιαίες σχέσεις εκτός γάμου και τα αποτελέσματα γι’ αυτούς να ήταν καταστροφικά. Αν διάβαζαν την Αγία Γραφή και εφάρμοζαν τις εντολές του πνευματικού δεν θα έφταναν σε αυτό το αδιέξοδο που έφερε την καταστροφή των ψυχών τους, όπου αποδεικνύεται ότι δεν υπήρξε αληθινή αγάπη μεταξύ τους. Άλλωστε αυτός που επιζητά τις προγαμιαίες σχέσεις επιθυμεί μόνο την ηδονή και όχι την ευθύνη του γάμου (ανεύθυνος). Η αγάπη στηρίζεται μόνο στην δική του ικανοποίηση, αφήνει έξω από την ζωή του τον Θεό, δείχνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος και επίσης δεν έχει στόχο την σωτηρία της ψυχής του.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.