Ο άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει την διδασκαλία της εκκλησίας, η άγνοια δεν επιτρέπεται, είναι μεγάλη αμαρτία.

Ο άνθρωπος δεν ξέρει ποιο είναι το καλό και το κακό, να φύγει από το κακό και να κάνει το καλό.

Ο Σωτήρας Χριστός μας άφησε την διδασκαλία Του, την βρίσκουμε γραμμένη στην Καινή Διαθήκη. Οι Άγιοι Πατέρες έγραψαν ένα πλήθος βιβλίων μέσα από τα οποία μας δείχνουν τον δρόμο τον καλό, αλλά και τι είναι κακό.

Ο καλός χριστιανός πρέπει να τα ξέρει.

Έτσι όπως ο καλός επαγγελματίας εάν γνωρίζει τα βασικά στοιχεία της δουλειάς του μπορεί να τελειοποιηθεί, έτσι και ο χριστιανός πρέπει να ξέρει την χριστιανική διδασκαλία για να μάθει έτσι ν’ αποφεύγει το κακό. Αφού ο Θεός φροντίζει για τα άλογα πλάσματά Του, τόσο πιο πολύ θα φροντίσει αυτόν που έφτιαξε κατ’ εικόναν Του. Γι αυτό «ζητείτε δε πρώτον την βασιλείαν του Θεού και την δικαιοσύνην αυτού, και ταύτα πάντα προστεθήσεται υμίν» (Ματθ.6,33). Ποιός πιστεύει πια αυτά τα λόγια; όλοι πιστεύουν στο χρήμα.

Υπάρχουν πολλά συμβάντα από την ζωή των Αγίων στα οποία βλέπουμε ότι εναπέθεταν όλη τους την ελπίδα στον Θεό και Εκείνος με θαυμαστό τρόπο δεν τους άφηνε χωρίς τροφή και χωρίς τα απαραίτητα.

Οι χριστιανοί δεν πρέπει να αδιαφορούν για την νηστεία, για την εξομολόγηση, για την αποφυγή της αμαρτίας. Οι άνθρωποι βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες για να μην τα εφαρμόσουν, αλλά περιμένουν να πάνε στο σπίτι τους όλα καλά. Δεν κάνεις ότι λέει ο Θεός αλλά απαιτείς να ευλογήσει το σπίτι σου και να πάνε όλα καλά.

Εάν θέλεις να έχεις την ευλογία του Θεού τότε εφάρμοσε τις εντολές Του. Ο άνθρωπος όμως απομακρύνθηκε από τον Θεό, δεν πιστεύει στις υποσχέσεις Του, αλλά μετά Τον θεωρεί άδικο τον Θεό και θυμώνει μαζί Του επειδή κάτι έπαθε το παιδί του ή κάποιος αρρώστησε αλλά ποτέ δεν σκέφτεται ότι μπορεί να φταίει η απιστία και η αδιαφορία του.

Ένας χριστιανός λοιπόν πρέπει να ξέρει πώς γεννιούνται οι αμαρτίες,και πώς «δουλεύει» ο διάβολος, έτσι ώστε όταν διάβολος τον πειράζει να το καταλαβαίνει.
Εάν ο άνθρωπος δεν ξέρει την διδασκαλία της Εκκλησίας είναι σαν ένας τυφλός. Τότε ο διάβολος τον κάνει ότι θέλει χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό που κάνει είναι κακό.

Γέροντας Πετρώνιος

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.