αγιος παισιος
Μετά από την μπόρα τη δαιμονική, θα έλθει η λιακάδα η θεϊκή.

Πίσω από το κοσμικό πνεύμα της σημερινής “ελευθέριας” της έλλειψής σεβασμού στην εκκλησία του χριστού, στους μεγαλύτερους, γονείς και διδάσκαλους, που έχουν φόβο Θεού, κρύβεται η πνευματική σκλαβιά, το άγχος, και η αναρχία που οδηγούν τον κόσμο στο αδιέξοδο, στην ψυχική και σωματική καταστροφή.

1.jpg

Πίσω λοιπόν από το τέλειο σύστημα “κάρτας εξυπηρετήσεως” ασφάλειας κομπιούτερ, κρύβεται η παγκόσμια δικτατορία, η σκλαβιά του αντίχριστου. “αποκ. Ιωάννου κεφ ιγ’ 16 ίνα δωσουσιν αυτής χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς η επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δυνηται αγόρασε η πωλείσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου η τον αριθμόν του ονόματος αυτού. ώδε η σοφία εστιν. ο έχων νουν ψηφισατω τον αριθμόν του θηρίου. αριθμός γαρ ανθρώπου εστι και ο αριθμός αυτού χξς” =666.

 

2.jpg

Ο Αγιος Ανδρέας ο Καισαρείας γράφει τα έξης. ” περί του μιαρού ονόματος του αντίχριστου. “και την μεν ακρίβεια της ψήφου, ως και τα λοιπά τα περί αυτού γεγραμενα, ο χρόνος αποκάλυψή και η πείρα τοις νηφουσιν … αλλ’ουκ ευδοκησεν η θεία χάρις εν θεία Βίβλο του λυμεωνος όνομα γραφηναι. ως εν γυμνασιας δε λόγω πολλά εστιν ευρειν … ” άγιου Ανδρέου Καισαρείας, εξήγησις εις την ιωαννουαποκ. σελ Ξ41-42, κεφ λέει.

Το παράξενο όμως, και πολλοί πνευματικοί άνθρωποι έκτος που δίνουν δίκες των ερμηνείες, φοβανται και αυτοί τον κοσμικό φόβο του φακελώματος, ενώ έπρεπε να ανησυχούν πνευματικά, και να βοηθήσουν τους χριστιανούς με την καλή ανησυχία, και να τους τονώνουν την πίστη, να νιώθουν θεϊκή παρηγοριά.

Απορώ! δεν τους προβληματίζουν όλα αυτά τα γεγονότα; γιατί δεν βάζουν έστω ένα ερωτηματικό για της ερμηνείες του μυαλού τους; κι αν επιβοηθουν τον αντίχριστο για το σφράγισμα, πως παρασύρουν και άλλες ψίχες στην απώλεια; αυτό εννοεί ” … το αποπλανάν ει δυνατόν, “και τους εκλεκτούς”. Μαρκ. ιγ’.

θα πλανεθουν αυτοί που τα ερμηνεύουν με το μυαλό.

4.jpg

Και ενώ τα σημεία φαίνονται ξεκάθαρα “το θηρίο” στις βρθξελλες με το 666 έχει σχεδόν ρουφήξει όλα τα κράτη στο κομπιούτερ. η κάρτα, η ταυτότητα, η εισαγωγή του σφραγίσματος, τι φανερώνουν; δυστυχώς το ράδιο παρακολουθούμε μονό τι καιρό θα έχουμε.

Τι θα μας πει ο Χριστός; ” υποκριται, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινωσκεκτε διακρινειν, τα δε σημεία των καιρών ου δυναστε γνωναι;”

Μετά λοιπόν από την κάρτα, και την ταυτότητα, “το φακέλωμα” για να προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα , θα λένε συνεχεία στην τηλεόραση, ότι πήρε κάποιος την κάρτα του δείνα, και του σήκωσε τα χρήματα από την τράπεζα. από την άλλη μεριά θα διαφημίζουν το “τέλειο σύστημα” το σφράγισμα στο χέρι η στο μέτωπο με ακτίνες λέιζερ, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά, με το 666 το όνομα του αντίχριστου.

Δυστυχώς και πάλι “ορισμένοι γνωστικοί” θα φασκιώνουν τα πνευματικά τους τέκνα σαν τα μωρά, δήθεν για να μην στενοχωρούνται. “δε πειράζει αυτό, δεν είναι τίποτα, αρκεί εσωτερικά να πιστεύετε!”. κι ενώ βλέπουμε τον απος. Πέτρο που εξωτερικά αρνήθηκε τον χριστό και ητο άρνησις, αυτοί αρνούνται το άγιο σφράγισμα του χριστού που τους δόθηκε στο άγιο βάπτισμα. “σφραγις δωρεάς πνεύματος άγιου” με το να δέχονται την σφραγίδα του αντίχριστου, λένε και ότι έχουν μέσα τους το χριστό!!

Τέτοια δυστυχώς λογική, είχαν και ορισμένοι “γνωστικοί” στα χρονιά των άγιων μαρτύρων, που προσπαθούσαν να μεταστρέψουν τους υποψήφιους μάρτυρας, όπως αναφέρει ο μέγας Βασίλειος στο λόγο του στον μάρτυρα γόρδιο ” … πολλοί παραλογιζόντουσαν προσπαθώντας να πείσουν τον μάρτυρα να αρνηθεί μονό με τα λογία, και να κρατήσει την πίστη με την ψυχή, την εσωτερική διάθεση, γιατί ο Θεός δεν δίνει προσοχή στην γλωσσά, άλλα στη διάθεση. ο μάρτυς όμως γόρδιος ήταν άκαμπτος και απεκριθηκε “ουκ ανέχεται τι γλωσσά κτισθεισα πάρα χριστού φθεγξασθαι τι κατά του κτισαντος … μη πλανασθαι, Θεός ου μυκτηρίζετε εκ του στόματος ημάς του ημέτερου κρίνει, εκ των λόγων δίκαιοι, και εκ των λόγων καταδικάζει”.

Επίσης επί δεκιου, με διάταγμα ζητούσε να ομολογήσουν την θρησκεία των ειδωλολατρών, και όσοι χριστιανοί δήλωναν, και θυσίαζαν στα είδωλα, επειρναν πιστοποιητικό, και γλίτωναν το μαρτύριο. όχι μόνον αυτοί ήταν αρνητές του χριστού, άλλα και εκείνοι οπού έδιναν χρήματα στους ειδωλολατρας στην επιτροπή, και έπαιρναν το πιστοποιητικό, χσρις να αρνηθούν, οι ονομαζόμενοι “λιβελλοφοροι” και αυτούς η εκκλησία μας τους θεώρησε αποστατας/πεπτωκοτας.

Κι ενώ λοιπόν έχουμε τόσα πολλά παραδείγματα, όπως και του γενομένου θαύματος του άγιου Θεοδώρου, που εορτάζουμε κάθε χρόνο το Σάββατο της α’ εβδομάδος των νηστειών. “Ιουλιανός ο παραβάτης, γινωσκων ότι οι χριστιανοί καθαίρονται μάλλον δια νηστείας την πρώτη εβδομάδα της άγιας τεσσαρακοστής, ην και ημείς δια τούτο καθαραν εβδομάδα καλουμεν, ηβουληθη ίνα τότε μάλιστα μολύνει αυτούς. διο και προσεταξε κρυφίως ίνα τεθωσιν εις την αγοραν κατ’εκεινας τας ημέρας βρωματα μεμιασμενα εκ των αιμάτων των ειδωλικων θυσιών. άλλα νεθσει θεία επιφανείς καθ΄’ύπνον ο μάρτυς Θεόδωρος εις τον τότε αρχιεπισκοπών κων/πόλεως ευδοξιον και φανερωσας το πράγμα παρήγγειλε ν Αυτό ίνα συγκαλέσει τους πιστούς ευθύς το πρωί της δευτέρας και εμποδίσει αυτής των βρωματων εκείνων την χρήσιν, την ελλειψιν της αναγκαίας τροφής αναπλήρωση εκ του προχείρου δια κολλυβων … τοιουτοτρόπως ο μεν σκοπός του παραβατου εματαιωθη, ο δε ευσεβής λαός διαφυλαχθεις αμόλυντος … ” ωρολόγιον το μέγα, σελ 446…

Το να απέχουμε από τα ειδωλοθυτα είναι κανών των άγιων αποστολών. πραξ. απος. κεφ. ιε’ … “συνηχθησαν δε οι απόστολοι και οι πρεσβύτεροι … απεχεσθαι ειδωλοθυτων και αίματος και πνικτου και πορνείας … “παρ’όλα λοιπόν αυτά που ανέφερα, ακούει κάνεις ένα σορό δυστυχώς ανοησίες του μυαλού, από ορισμένους σημερινούς “γνωστικούς”, ο ένας να λέει “εγώ θα δεχθώ την ταυτότητα με το 666, θα βάλω και ένα σταυρό, κι ο άλλος να λέει “εγώ θα δεχθώ το σφράγισμα στο κεφάλι με το 666 και θα κάνω και ένα σταυρό στο σταυρό στο κεφάλι … ” και ένα σορό όμοιες ανοησίες, που νομίζουν ότι θα αγιασθουν με αυτόν τον τρόπο, ενώ αυτά είναι πλάνες. μόνον αυτά που δέχονται αγιασμό, αυτά μόνον αγιάζονται. όπως το νερό, δέχεται αγιασμό και γίνεται αγιασμός. τα ουρά δε δέχονται αγιασμό. η πέτρα με θαύμα γίνεται ψωμί. η ακαθαρσία δεν δέχεται αγιασμό. επομένως, ο διάβολος, ο αντίχριστος, όταν είναι στην ταυτότητα μας η στο χέρι, η στο κεφάλι μας, με το σύμβολο του, δεν αγιάζονται, με το να βάλουμε και ένα σταυρό.

Εχουμε την δύναμη του τίμιου σταυρού, του άγιου συμβόλου, την θεία χάρη του χριστού, μόνον όταν αρκουμεθα στο άγιον σφράγισμα του βαπτίσματος, που απαρνούμεθα τον σατανά, και συντασσωμεθα στον χριστό, και δεχόμεθα το άγιο σφράγισμα. “σφραγις δωρεάς πνεύματος άγιου”.

Ο Χριστός να μας δίνη καλή φώτιση.

Αμήν.

Άγιον Όρος Κουτλουμουσιανο Κελί “Παναγουδα” Σάββατο Α’ Νηστειών 1987.

Με πολύ πόνο και αγάπη Χριστού

Μονάχος Παισιος

Η Φωνή του Γέροντα Παϊσίου για τα Επερχόμενα

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.