Άγιον Όρος | Αιμίλιος Πολυγένης. Πανηγυρική αγρυπνία τελείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου για την εορτή της , παρουσία εκατοντάδων πιστών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Στην πανηγυρική αγρυπνία προεξάρχει ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, μετά από πρόσκληση του Καθηγουμένου της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ.

Επίσης παρίστανται συμπροσευχόμενοι οι Μητροπολίτες Κιτίου Χρυσόστομος, Ατλάντας Αλέξιος και Ταμασού Ησαΐας.

Να αναφερθεί ότι στην αγρυπνία στον δεξιό χορό ψάλλει ο χοράρχης Κώστας Αγγελίδης, ενώ στον αριστερό οι Βατοπαιδινοί πατέρες.

Πριν από λίγο ακολούθησε αγιορειτικό κέρασμα στο Συνοδικό της Μονής, όπου ο Γέροντας Εφραίμ καλωσόρισε του Αρχιερείς και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Κιτίου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της Κοιμήσεως και στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Επίσης ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε και στην κατεχόμενη Κύπρο, τονίζοντας ότι πρέπει να πέσουν τα τείχη της ντροπής του Αττίλα, και να λειτουργήσουν ξανά η Εκκλησίες που σήμερα παραμένουν βουβές και έρημες.

Να σημειωθεί ότι τον λόγο έλαβε και ο Μητροπολίτης Ατλάντας, όπου μίλησε για την στήριξη της Μονής Βατοπαιδίου στο έργο της Μητροπόλεως στην Αμερική.

Επίσης τον λόγο έλαβε ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος εξήρε το φιλανθρωπικό έργο του Καθηγουμένου το οποίο όπως υπογράμμισε, δεν σταμάτησε ουτέ στις δύσκολες ημέρες που περνούσε η Μόνη.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Καμμένο, ο οποίος βρίσκεται στο Μοναστήρι για την εορτή τόνισε:

Τα λεφτά μπορούν και εξαγοράζουν συνειδήσεις, αλλά δεν μπορούν αγοράσουν ψυχές. Σας παρακαλούμε μην μας βάλετε σε αλλη δοκιμασία, διότι αρκετά μπήκαμε και πρεπει επιτέλους να βγούμε.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.