Ο Γέροντας Κύριλλος Κατουνακιώτης από το Άγιον Όρος συμβουλεύει τους ασθενούντες τι θα πρέπει να κάνουν για να γίνουν καλύτερα. Γέροντα τι συμβουλεύετε αυτούς που έχουν προβλήματα υγείας; Γέροντας Κύριλλος Κατουνακιώτης: Η προσευχή γίνεται από όλους τους πατέρες, εδώ (Άγιον Όρος), από τους αγιορείτες και γίνεται για όλο τον κόσμο.

Περισσότερο, δε, και καλύτερα γίνεται προσευχή για τους ασθενείς.

Ο ασθενής πρέπει να γνωρίζει από τι πάσχει. Να έχουν γίνει εξετάσεις και να ξέρει ακριβώς από τι πάσχει για να καταφύγει μετά στους ιατρούς και στα φάρμακα που έχει η εκκλησία μας.

Όπως στο Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης (το βιβλίο Δευτερονόμιο) αναφέρει ότι:

«ο Θεός έκτισε ιατρούς και τούτων χρείαν έχετε. ο Θεός έκτισε φάρμακα και τούτων χρείαν έχετε».

Πάνω από όλα όμως τα φάρμακα και τους γιατρούς που πρέπει να χρησιμοποιούμε για κάθε ασθένεια, πρέπει πρώτα και πριν από όλα να έχουμε υπόψιν σας το μεγαλύτερο και καλύτερο φάρμακο που λέγεται Ιερό μυστήριο του Ευχελαίου.

Διότι ο Απόστολος Παύλος στον πρώτο Απόστολο του που διαβάζουμε στο ευχέλαιο λέει:

ἀσθενεῖ τις ἐν ὑμῖν; προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους τῆς ἐκκλησίας, καὶ προσευξάσθωσαν ἐπ’ αὐτὸν ἀλείψαντες αὐτὸν ἐλαίῳ ἐν τῷ ὀνόματι τοῦ Κυρίου.

Δηλαδή «Ασθενεί κανείς μεταξύ σας; Ας προσκαλέσει τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας και ας προσευχηθούν επάνω του, αφού τον αλείψουν με λάδι στο όνομα του Κυρίου»

Διαβάστε ολόκληρο το σχετικό αποστολικό απόσπασμα.

Τους πρεσβυτέρους, αναφέρει. Δεν λέει να πάμε αμέσως τους ιατρούς. «προσκαλεσάσθω τοὺς πρεσβυτέρους», αυτοί οι ιερείς οι πρεσβύτεροι να προσευχηθούν πιο πολύ και περισσότερο από τους γιατρούς και τα φάρμακα. Γιατί μπορεί ο Θεός αφού θα είναι θέλημά του να τον κάνει καλά τον ασθενή, πριν γίνουν επεμβάσεις ή άλλες θεραπείες όπως έχουμε πάρα πολλές περιπτώσεις που λέγονται θαύματα.

Διαβάστε ολόκληρο το Ευαγγέλιο του Ιερού Ευχελαίου.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (6 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.