Το εσπέρας της Παρασκευής, 18ης /31ης Μαρτίου 2017, εψάλη ο Ακάθιστος Ύμνος εις τας τέσσερας Στάσεις αυτού, εις το πλαίσιον της ακολουθίας του Μικρού Αποδείπνου και του Κανόνος «Ανοίξω το Στόμα μου», εις το Καθολικόν του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως, ψάλλοντος του Πρωτοψάλτου Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου δεξιά και του κ. Αλβανού αριστερά.

Την Α’ Στάσιν των Χαιρετισμών ανέγνωσεν εμμελώς ο προεξάρξας της όλης τελετής, Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, την Β’ Στάσιν ο Γέρων Αρχιγραμματεύς Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, την Γ’ ο Γέρων ΚαμαράσηςΑρχιμανδίτης π. Νεκτάριος και την Δ’ Στάσιν ο Δραγουμανεύων Αρχιμανδρίτης π. Ματθαίος.

Την ακολουθίαν παρηκολούθησε μετά κατανύξεως ο εκλαμπρότατος Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Χρήστος Σοφιανόπουλος, η Πρέσβυς της Ελλάδος εις την Γαλλίαν και η κ. Σοφία Σταματέλλη και μέλη της Ελληνικής Παροικίας εις Ιεροσόλυμα και ευλαβείς προσκυνηταί. Άμα τη Απολύσει της Ακολουθίας η Πατριαρχική Συνοδεία ανήλθεν εις τα Πατριαρχεία.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Σπυριδακη ελενη 6 χρόνια πριν

    Ευσεβης μου ποθος να μπορεσω καποτε να παρακολουθησω και εγω την τελετη απο τον παναγιο εκεινο τοπο

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.