ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Συγκινημένοι οι ενορίτες του Αγίου Νικολάου Ραγκαβά υποδέχτηκαν σήμερα Κυριακή 19 Ιουνίου 2023 τον π Αλέξανδρο Καριώτογλου.

Επέστρεψε στο πόστο του , δυο εβδομάδες μετά , ο π Αλέξανδρος Καριώτογλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα. Συγκινημένοι τον υποδέχτηκαν οι πιστοί ενορίτες του οι οποίοι είχαν διαμαρτυρηθεί εντόνως για την ποινή της αργίας που είχε επιβληθεί στον Ιερέα επειδή έντυσε γυναίκες παπαδάκια και λειτούργησε μαζί τους.

Σήμερα, Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων, αποκλειστικά ο φακός του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE κατέγραψε τη Θεία Λειτουργία και όσα ανέφερε ο π Αλέξανδρος Καριώτογλου στο πολυπληθές, παρά τη βροχή εκκλησίασμα.

Ο Αλέξανδρος Καριώτογλου γεννήθηκε στη Λίμνη Ευβοίας το 1948 και κατάγεται από τη Σάμο. Αποφοίτησε από το Πυθαγόρειο Γυμνάσιο Σάμου και σπούδασε θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και Munster της Γερμανίας. Ειδικεύτηκε στην Ιστορία των Θρησκευμάτων και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Δίδαξε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, για τρία χρόνια στη Θεολογική Σχολή Αγίου Ανδρέου στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας καθώς και για οκτώ χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμή­μα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Υπήρξε σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Αφυπηρέτησε από τη θέση του Σχολικού Συμβούλου Πειραιώς.
Έχει συγγράψει 10 βιβλία επιστημονικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου, μέρος του συλλογικού συγγράμματος του Θεολογικού Τμήματος για το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα σημαντικό αριθμό άρθρων. Για το βιβλίο του “Ορθοδοξία και Ισλάμ” έχει τιμηθεί με το Α΄ βραβείο “Αμπντί Ιπεκτσί”.
Εκπρόσωπος της νεότερης γενιάς των θεολόγων, θεωρείται ότι προσπαθεί να συνδυάσει την ορθόδοξη θεολογία με ένα σύγχρονο και εμπειρικό τρόπο θέασης της ζωής.
Είναι παντρεμένος από το 1973 με την Αγγελική Τζουβάλη-Καριώτογλου και πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.