Το Βατικανό είπε σε έναν Ισπανό επίσκοπο ότι οι διαφυλικοί δεν μπορούν να γίνουν νονοί, έπειτα από ερώτημα του επισκόπου στο θέμα, ανέφερε ο κληρικός στην επισκοπή Καντίζ και Κέτα.

Ο επίσκοπος Ραφαέλ Θορνόθα Μπόι δήλωσε πως το Βατικανό του απάντησε πως οι διαφυλικοί «δημοσίως εμφανίζουν μια συμπεριφορά αντίθετη με την ηθική απαίτηση για την επίλυση του προβλήματος της σεξουαλικής ταυτότητας κάποιου σύμφωνα με την αλήθεια του φύλου του».

Σε μια ανακοίνωση στον ιστότοπο της επισκοπής ο Θορνόθα ανέφερε πως: «Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ουσιαστικά δηλώσει σε αρκετές περιπτώσεις, αντίστοιχα με τα διδάγματα της εκκλησίας, πως αυτή η συμπεριφορά είναι ενάντια στη φύση του ανθρώπου».

Η εκκλησία «επιθυμεί να βοηθήσει τους πάντες στην κατάσταση που βρίσκονται με μια συμπονετική καρδιά, αλλά χωρίς να αρνείται την αλήθεια που κηρύττει», πρόσθεσε ο επίσκοπος.

Ο Θορνόθα τόνισε πως έθεσε το ερώτημα στη Σύνοδο για το Δόγμα της Πίστης, εξαιτίας της σύγχυσης μεταξύ των πιστών και λόγω της δημοσιότητας που έχει λάβει το περίπλοκο θέμα.

Ο ιταλικός συντηρητικός καθολικός ιστότοπος Rorate Caeli ανέφερε πως το θέμα αρχικά τέθηκε από έναν διαφυλικό, που γεννήθηκε γυναίκα και ζήτησε να γίνει νονός του ανιψιού του.

Στην απάντηση του προς τον Θορνόθα, το Βατικανό σημείωσε πως η στάση για τους διαφυλικούς νονούς «δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως διάκριση».  

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.