Στο μήνυμα του ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε πως πιστεύει ακράδαντα οτι η επίτευξη ειρήνης στην Συρία είναι δυνατή.

Αναφέρθηκε με σκληρά λόγια σε παγκόσμιους ηγέτες που μιλούν για προσπάθειες τερματισμού της σύγκρουσης και την ίδια στιγμή χρηματοδοτούν τον πόλεμο μέσω της πώλησης όπλων.

«Ενώ άνθρωποι υποφέρουν, απίστευτες ποσότητες χρημάτων ξοδεύονται για να προμηθευτούν οι μαχητές όπλα», είπε ο Πάπας στο βίντεο του, που δημοσιεύθηκε στις 5 Ιουλίου.

Τόνισε πως μερικές από τις χώρες που προμηθεύουν τα όπλα «είναι μέσα σε αυτές που μιλούν για είρηνη. Πως μπορείς να πίστευεις σε κάποιον που σε χαϊδεύει με το δεξί χέρι και σε χτυπάει με το αριστερό;»

O Πάπας ενθάρρυνε όλους τους ανθρώπους ανά τον κόσμο, ανεξαρτήτου ηλικίας φύλου και φυλής, να χρησιμοποιήσουν την Ιερή Χρονιά Ευσπλαχνίας ως μια περίσταση για να «κατανικήσουμε την αδιαφορία και να αναγγείλουμε με δύναμη ότι η ειρήνη στην Συρία είναι εφικτή! Η ειρήνη στην Συρία είναι εφικτή!».

Το μήνυμά του συνοδεύτηκε από την αναγγελία μιας νέας εκστρατείας της Καθολικής φιλανθρωπικής οργάνωσης «Caritas Internationalis» με το όνομα «Συρία: η ειρήνη είναι εφικτή».

Ο εμφύλιος πόλεμος στην Συρία, που βρίσκεται ήδη στον πέμπτο χρόνο του, έχει στοιχίσει την ζωή σε πάνω από 270 χιλιάδες ανθρώπους. Υπάρχουν περισσότεροι από 4,6 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στις κοντινές χώρες, και ένα επιπρόσθετο 8 εκτομμυρίων Σύρων που πιστεύεται ότι έχουν αναγκαστεί σε εσωτερική μετανάστευση εξαιτίας τους πολέμου.

Όλοι μας θα πρέπει να αναγνωρίσουμε πως «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την Συρία, αλλά μόνο πολιτική λύση».

Ενθάρρυνε τους ανθρώπους κάθε κοινωνικής τάξης να «ενώσουν τις δυνάμεις τους» για να διασφαλιστεί η ειρήνη στην Συρία. Αυτό, δήλωσε, «θα είναι ένα μεγάλο παράδειγμα ευσπλαχνίας και αγάπης, το οποίο θα είναι για το καλό ολόκληρης της διεθνούς κοινότητας».

 

 

Rousou Mina

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.