Ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και δήλωσε ότι ελπίζει πως η ελληνική κρίση θα οδηγήσει σε περισσότερη περίσκεψη ώστε άλλες χώρες να μην βιώσουν τα ίδια προβλήματα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο παπικό αεροσκάφος επιστρέφοντας από 8ημερη περιοδεία στο Εκουαδόρ, τη Βολιβία και την Παραγουάη, νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα, ο Πάπας αναγνώρισε περαιτέρω ότι έχει παραμελήσει τα προβλήματα της μεσαίας τάξης και είπε ότι είναι πρόθυμος να ανοίξει διάλογο με τους αμερικανούς πολίτες που διαφωνούν με την κριτική του στον καπιταλισμό.

Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους σχετικά με το ζήτημα της σπάνιας αναφοράς του στην «εργαζόμενη μεσαία τάξη που πληρώνει φόρους», ο Πάπας προέβη σε μία ακόμη πιο σπάνια αναγνώριση λάθους, ευχαριστώντας μάλιστα τον ρεπόρτερ για την επισήμανσή του.

«Έχετε δίκαιο. Είναι λάθος μου που δεν το έχω σκεφθεί», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και θέλησε να εξηγήσει:

«Ο κόσμος είναι πολωμένος. Η μεσαία τάξη έχει συρρικνωθεί. Η πόλωση μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι ισχυρή. Αυτό είναι αλήθεια. Και, ίσως αυτό με έχει οδηγήσει στο να μην λαμβάνω υπόψη τα προβλήματα της μεσαίας τάξης», δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

«Μιλάμε συχνά για τους φτωχούς γιατί είναι τόσοι πολλοί αλλά οι καθημερινοί εργαζόμενοι άνθρωποι έχουν μεγάλη αξία», κατέληξε.

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.