Έχοντας το καλύτερο κοινό μπροστά του, δηλαδή 7.000 παιδιά, ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ακρόασής του, μίλησε για την ειρήνη, τον πόλεμο, τις φυλακές ανηλίκων και την ξεκούραση που χρειάζεται ο ίδιος.

«Πολλοί ισχυροί άνθρωποι δεν θέλουν την ειρήνη, γιατί ζουν από τους πολέμους, με τη βιομηχανία των όπλων. Κερδίζουν πολλά περισσότερα από τον πόλεμο, παρά από την ειρήνη. Αυτό είναι σοβαρό!», τόνισε ο ποντίφικας με τα παιδιά να τον κοιτάζουν με θαυμασμό.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ειρήνη δεν είναι εργοστασιακό προϊόν, αλλά έργο ενός τεχνίτη με μεράκι.

«Χτίζεται ημέρα με την ημέρα με το έργο μας, με την αγάπη μας, με την αγάπη. Η ειρήνη δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πόλεμοι. Με πόνο, θα υπάρχουν πόλεμοι. Αλλά ας σκεφτόμαστε ότι μία ημέρα δεν θα υπάρχουν», συμπλήρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απάντησε και σε μία ερώτηση που του απηύθυνε ένα παιδί, το οποίο βρίσκεται έγκλειστο στις φυλακές Καζάλ ντελ Μάρμο για την τιμωρία των ανηλίκων.

Τόνισε, λοιπόν, πως δεν είναι η λύση η φυλακή, αλλά «ο ευκολότερος δρόμος είναι η φυλακή. Ο πιο σωστός, όμως, είναι να πεις: “Έπεσες; Σήκω και θα σε βοηθήσω να επανενταχθείς”».

Την ίδια ώρα, ερωτήθηκε από ένα παιδί αν είχε τσακωθεί ποτέ με την οικογένειά του και ο Πάπας απάντησε: «Ναι. Και εγώ έχω τσακωθεί αρκετές φορές και ακόμα και σήμερα μου συμβαίνει να “ζεσταίνομαι” λίγο, αλλά αναζητώ πάντα τρόπο να συμφιλιωνόμαστε. Η φιλονικία είναι ανθρώπινη και το σημαντικό είναι να μην έχει διάρκεια, αλλά να μπορείς να συμφιλιώνεσαι μετά».

Όσο για την πολυπόθητη ξεκούραση που αναζητά, ο Πάπας δήλωσε: «Πολλές φορές θα ήθελα λίγη ηρεμία. Να ξεκουραστώ λίγο περισσότερο. Αλλά το να βρίσκομαι ανάμεσα στον κόσμο δεν αφαιρεί την ησυχία. Ναι, υπάρχει φασαρία, αλλά αυτό δεν αφαιρεί την ηρεμία. Αυτό που την αφαιρεί είναι να μην αγαπάς, η ζήλεια, να ζητάς τα πράγματα των άλλων, αυτό αφαιρεί την ειρήνη.

Αλλά το να παραμένεις ανάμεσα σε κόσμο είναι όμορφο. Δεν είμαι νεαρούλης, αλλά αυτό δεν αφαιρεί την ηρεμία».
 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.