"Για τους πρόσφυγες και τον ελληνικό λαό, έφερα την αλληλεγγύη της Εκκλησίας".

Αυτά ήταν τα λόγια του Πάπα Φραγκίσκου στο Regina Coeli στην πλατεία Αγίου Πέτρου την Κυριακή, μιλώντας για την επίσκεψή του την προηγούμενη μέρα στο ελληνικό νησί της Λέσβου. 

“Μαζί μου ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Αθηνών πάσης Ελλάδος, για να δηλώσουν την ενότητα στη φιλανθρωπία όλων των μαθητών του Κυρίου.”

Ο ποντίφικας ξεκίνησε τις παρατηρήσεις του ευχαριστώντας όλους εκείνους “που συνόδευσαν” το ταξίδι με τις προσευχές τους.

Στη συνέχεια υπενθύμισε την επίσκεψή του σε έναν από τον καταυλισμό προσφύγων, όπου οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες ήταν σε θέση να επισκεφτούν πάνω από 300 πρόσφυγες από το Αφγανιστάν, τη Συρία, τη Βόρεια Αφρική και άλλα μέρη του κόσμου. “Πολλοί από τους οποίους ήταν παιδιά!”, είπε ο Πάπας, σημειώνοντας πως κάποια από τα παιδιά είχαν δει το θάνατο των γονέων τους.

«Είδα τόση πολλή θλίψη!», συνέχισε, υπενθυμίζοντας την ιδιαίτερη περίπτωση ενός νεαρού μουσουλμάνου άνδρα  με δύο μικρά παιδιά, του οποίου η χριστιανή αρραβωνιαστικιά σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες γιατί δεν διάλεξε να αρνηθεί τον Χριστό και να αποκηρύξει την πίστη της. “Είναι ένας μάρτυρας!”, είπε ο Πάπας.
 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.