Τι ζήτησε από τους πιστούς ο Πάπας Φραγκίσκος στο κήρυγμά του την παραμονή των Χριστουγέννων

 

Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία “για την εμφάνιση και ναρκισσισμό” απηύθυνε κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων ο Πάπας Φραγκίσκος στους 1,2 δισεκατομμύρια Καθολικούς στον κόσμο.

Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης”, πρόσθεσε ο Ποντίφικας στο σύντομο κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.
“Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία”, συνέχισε με αφορμή την εορτή των Χριστουγέννων.
Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την “κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία” και σημείωσε ότι θα πρέπει να πάψει να υπάρχει “οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη” για τους Χριστιανούς χάρη στο “φως” που φέρνει η γέννηση του Χριστού “του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη” στη Βηθλεέμ.

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.