Συνεχίζει την προσπάθεια να αλλάξει τη συντηρητική εικόνα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας ο Πάπας Φραγκίσκος, που αυτή τη φορά σε κείμενό του τονίζει πως το σεξ είναι… δώρο Θεού.

Στην αποστολική προτροπή Amoris laetitia, ο Πάπας Φραγκίσκος εξηγεί πως η σεξουαλικότητα είναι ένα «υπέροχο δώρο» που ο Θεός έδωσε στα πλάσματα που δημιούργησε.

Την ίδια ώρα, μάλιστα, τόνισε πως η σεξουαλική επαφή ανάμεσα σε συζύγους δεν μπορεί να περιορίζεται στην ανάγκη για αναπαραγωγή.

«Με κανένα τρόπο δε μπορούμε να σκεφτούμε ότι η ερωτική διάσταση της αγάπης είναι κακό που επιτρέπεται, ή βάρος που πρέπει να γίνεται ανεκτό για το καλό της οικογένειας, αλλά είναι δώρο του Θεού που ομορφαίνει την συνάντηση ανάμεσα στους συζύγους», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε «ναι» στη λήψη της θεία κοινωνία από διαζευγμένους που έχουν ξαναπαντρευτεί, ενώ κάλεσε όσους έχουν χωρίσει να αναρωτηθούν πώς συμπεριφέρθηκαν απέναντι στα παιδιά τους όταν ξεκίνησε η συζυγική κρίση και αν επιχείρησαν να συμφιλιωθούν με τους αγαπημένους τους πριν ξεκινήσουν τη διαδικασία διαζυγίου.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.