Μοναχή Ευνίκη: Η εξομολόγηση θαύματος που βίωσε από τον Άγιο Πορφύριο.

Ακολουθεί η εξομολόγηση του θαύματος που βίωσε η Μοναχή Ευνίκη από τον Άγιο Πορφύριο:

Η μοναχή Ευνίκη υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας διακονώντας ως προϊσταμένη νοσοκομειακής περίθαλψης στο στο γηροκομείο Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Το Θαύμα του Αγίου Πορφυρίου στην Μοναχή Ευνίκη: «Άγιε μου Πορφύριε σε ευχαριστώ…»
Η συνέχεια της διήγησης από την μοναχή Ευνίκη
Το να διηγήσε τα θαύματα των Αγίων είναι καλό και ωφέλιμο διότι σε εκείνους που τα ακούν πολλές φορές αποτελεί φάρμακο σωτήριο για την ψυχή τους. Ακόμη προσθέτουν πίστη και ελπίδα δίνοντας διέξοδο πολλές φορές στις δυσκολίες της ζωής. Τα θαύματα όμως προξενούν γόνιμο προβληματισμό και σε εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι ή ακόμη και αδιάφοροι στα ζητήματα της πίστεως. Όλοι μέσα μας έχουμε μία μικρή σπίθα που ανάβει μετά από κάποιο γεγονός. Ένα τέτοιο θαυμαστό περιστατικό κόντρα στη λογική θα μας αναφέρει μοναχή Ευνίκη στο παρακάτω βίντεο με τη θεραπεία του στόματός της από τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο.

Το Θαύμα του Αγίου Πορφυρίου στην Μοναχή Ευνίκη: «Άγιε μου Πορφύριε σε ευχαριστώ…»
Μας μεταφέρει, λοιπόν, με αγάπη το θαυμαστό αυτό περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο όταν τον είχε επισκεφτεί στο Μήλεσι Αττικής πριν από κάποια χρόνια. Εκείνη την περίοδο υπηρετούσε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προϊσταμένη και αρρώστησε. Της συνέβη παράληση στο πρόσωπο και είχε στραβώσει το στόμα της. Δε μπορούσε να καταπιεί την τροφή και το νερό που έπινε χυνόταν. Το σημαντικότερο και το σπουδαιότερο για την αδελφή Ευνίκη ήταν ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και κατ’ επέκταση να ψάλλει.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.