ΘΑΥΜΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ στην Μοναχή Ευνίκη. H αδερφή Ευνίκη γνώρισε τον Άγιο Πορφύριο και δέχτηκε από εκείνον αφενός τις σωτηρίες συμβουλές του αλλά και την θεραπεία του σώματος.

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΒΙΝΤΕΟ: Το θαύμα του Αγίου Πορφυρίου στην Μοναχή Ευνίκη.

Η μοναχή Ευνίκη υπηρέτησε με αγάπη και αφοσίωση τους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας διακονώντας ως προϊσταμένη νοσοκομειακής περίθαλψης στο στο γηροκομείο Λεωνιδίου Αρκαδίας.

Το να διηγήσε τα θαύματα των Αγίων είναι καλό και ωφέλιμο διότι σε εκείνους που τα ακούν πολλές φορές αποτελεί φάρμακο σωτήριο για την ψυχή τους. Ακόμη προσθέτουν πίστη και ελπίδα δίνοντας διέξοδο πολλές φορές στις δυσκολίες της ζωής. Τα θαύματα όμως προξενούν γόνιμο προβληματισμό και σε εκείνους που είναι καλοπροαίρετοι ή ακόμη και αδιάφοροι στα ζητήματα της πίστεως. Όλοι μέσα μας έχουμε μία μικρή σπίθα που ανάβει μετά από κάποιο γεγονός. Ένα τέτοιο θαυμαστό περιστατικό κόντρα στη λογική θα μας αναφέρει μοναχή Ευνίκη στο παρακάτω βίντεο με τη θεραπεία του στόματός της από τον Άγιο Γέροντα Πορφύριο.

Μας μεταφέρει, λοιπόν, με αγάπη το θαυμαστό αυτό περιστατικό με τον Άγιο Πορφύριο όταν τον είχε επισκεφτεί στο Μήλεσι Αττικής πριν από κάποια χρόνια. Εκείνη την περίοδο υπηρετούσε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο προϊσταμένη και αρρώστησε. Της συνέβη παράληση στο πρόσωπο και είχε στραβώσει το στόμα της. Δε μπορούσε να καταπιεί την τροφή και το νερό που έπινε χυνόταν. Το σημαντικότερο και το σπουδαιότερο για την αδελφή Ευνίκη ήταν ότι δεν μπορούσε να μιλήσει και κατ’ επέκταση να ψάλλει.

Διαβάστε επίσης και δείτε σε βίντεο ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Διορατικό και Θαυματουργό Γέροντα Άγιο Πορφύριο.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.