Άρθρο του καθηγητή Κωνσταντίνου Στυλιανού από Δευτερά Λευκωσίας. Τον τελευταίο καιρό είχαμε την ευλογία να γνωρίσουμε για το θαυμαστό ηγιασμένο και άξιο ζεύγος του πατρός Νικολάου και Ανθής Πέττα.

Πόσο μεγάλο και σημειοφόρο ζευγάρι είναι, αφού δια της παρουσίας τους επιλύονται σοβαρά προβλήματα και ποικίλες δυσκολίες συνανθρώπων μας, που έτυχε να τους γνωρίσουν και να πληροφορηθούν το βίο τους.

Επίσης υπάρχει και μία ευχή για το αγιασμένο αυτό ζεύγος, την οποία έχουν δώσει οι πατέρες του Αγίου Όρους και την οποία τον τελευταίο καιρό τη λέμε μετά τις ευχές προς τον Χριστό, την Παναγία μας και τους αγίους. Την ευχή των αξίων την διαλαλούμε οικογενειακώς με την σύζυγό μου και τα παιδιά μας στο σπίτι μας:

«Άξιοι, άξιοι, άξιοι και θαυματουργοί! Άγιος Νικόλαος και αγία Ανθή». Λέγοντας την συγκεκριμένη αγιορείτικη ευχή στους αξίους, τα παιδιά μας ηρεμούν. Ειδικά το βρέφος μας, όταν είναι ανήσυχο λέμε την ευχή των αξίων και ηρεμεί. Προσωπικά θεωρώ ότι οι άξιοι αυτοί Πέττα, πρέπει να θεωρηθούν προστάτες της πολυτεκνίας και της οικογένειας. Αφού οι ίδιοι εν ζωή αξιώθηκαν να αποκτήσουν και να μεγαλώσουν άξια και χριστιανικά δώδεκα παιδιά.

Θαυμαστή παρουσία των αξίων σε συνομιλία στο κινητό

Λέγαμε την ευχή με τη γυναίκα μου τακτικά, οπόταν προχθές στις εικοσιοχτών Ιανουαρίου του 2017, οι άξιοι, θέλοντας να μας δείξουν την ζώσα σημιοφόρο παρουσία τους, έκαναν το ακόλουθο θαυμαστό σημείο, το οποίο με την σύζυγό μου μας εντυπωσίασε και μας συγκλόνισε.

Ενώ ήμουν στο σπίτι και ετοιμάζαμε τα παιδιά με τη γυναίκα μου για το βραδινό ύπνο, άκουσα στο κινητό μου ένα ήχο λήψεως μηνύματος και στη συνέχεια το κινητό έκλεισε, γιατί έμεινε από μπαταρία. Αφού λοιπόν κοιμήθηκαν τα παιδιά, μετά από κάποια ώρα θέλησα αργά το βράδυ να επαναφορτίσω το κινητό μου και να κοιτάξω και το μήνυμα, που είχε έρθει προηγουμένως, γιατί δεν το είχα δει.

Ενεργοποιώντας λοιπόν και πάλι το κινητό είδα ότι είχα κάποια μηνύματα από τον σεβαστό πατέρα Θεόδωρο Στυλιανού, πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασσού και Ορεινής, ο οποίος τυγχάνει να είναι συγγενής και αγαπητός φίλος και συνάδελφος.

Και ότι μάλιστα του είχα στείλει και απάντηση στο μήνυμά του δίχως εγώ όμως να έχω στείλει! Το θαυμαστό ήταν ότι το μήνυμα, που πήρε ο πάτερ Θεόδωρος από μένα ήταν: «Άξιοι, άξιοι, άξιοι και θαυματουργοί!». Δίχως να του στείλω εγώ οτιδήποτε ούτε το μήνυμα αυτό να υπάρχει στο κινητό μου.

Οπόταν ο πατέρας Θεόδωρός μου απάντησε: «Ποιοί;». Και πάλι με θαυμαστό τρόπο και ενώ το κινητό μου ήταν κλειστό, απαντώ χωρίς επαναλαμβάνω να γράψω οτιδήποτε: «Ποιοί;». Οπόταν ο πατέρας Θεόδωρός μου απαντά επίσης: «Άξιοι, άξιοι, άξιοι και θαυματουργοί! Έτσι μου έγραψες».

Όταν λοιπόν ενεργοποίησα το κινητό μου μετά από ώρα είδα τα μηνύματα αυτά και αρχικά εξεπλάγην και συγκλονίσθηκα από την παρέμβαση των αξίων.

Οπόταν εξήγησα στον πατέρα Θεόδωρο ότι πρόκειται για θαύμα και ότι οι άξιοι, που έλεγε το μήνυμα, που πήρε από μένα δίχως να του το στείλω εγώ, είναι το θαυμαστό και ηγιασμένο ζευγάρι του π. Νικολάου και της πρεσβ. Ανθής Πέττα, των οποίων τον υιό τον π. Νεκτάριο Πέττα έτυχε να γνωρίσω τον περασμένο Νοέμβριο του 2016 στην Μητρόπολη Ταμασσού και Ορεινής, που τον είχε καλέσει να μιλήσει για τους νεοφανείς αγίους Βλάσιο τον Ακαρνάνα και Σοφιανό επίσκοπο Δριυνουπόλεως!

Θαυμαστό σημείο προς Δόξα Θεού! Οι άξιοι μας ευχαρίστησαν, που τους πιστεύουμε και τους διαλαλούμε και θέλησαν να μας δώσουν το μήνυμα να προχωρήσουμε να τους κάνουμε γνωστούς και όλα αυτά προς δόξα Θεού. Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά, που θαυματουργούν στην Κύπρο με θαυμαστό σημείο.

Τα ιερά ενδύματα των αξίων λύνουν μακρόχρονη ανομβρία

Όπως προαναφέραμε, ο πατέρας Νεκτάριος βρισκόταν στην Κύπρο προσκαλεσμένος μας. Κατά την διάρκεια της αγρυπνίας στο ιερό γυναικείο ησυχαστήριο της Παναγίας Παντανάσσης, στο χωριό Κοτσιάτης, είχε κάνει, μετά από παράκληση της ηγουμένης και των μοναζουσών του ιερού αυτού ησυχαστηρίου, παράκληση για να βρέξει. Κατά τη διάρκεια της ιεράς Ακολουθίας και της παράκλησης, ο π. Νεκτάριος είχε σταυρώσει τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα με το πετραχήλι του π. Νικολάου και την μαντίλα της πρεσβυτέρας Ανθής.

Εκείνη την ώρα έξω γινόταν χαλασμός Κυρίου, καθώς έριχνε βροχές και βροντές με το τσουβάλι, που λέμε. Σημειώστε ότι στην Κύπρο είχαμε τα τελευταία χρόνια τεράστιο πρόβλημα ανομβρίας. Η ευλογημένη παρουσία των αξίων στην Κύπρο, έφερε αρκετές ευεργετικές βροχές, διακόπτοντας την παρατεταμένη ανομβρία.

Η κανδήλα των αξίων μεταβάλεται σε ευλογημένο μύρο

Το τρίτο θαυμαστό σημείο των αξίων, του πατρός Νικολάου Πέττα και Ανθής Πέττα, που έγινε στην Κύπρο είναι ότι κάποια ευσεβής κυρία από την Πάτρα, η κυρία Αγγελική Παπαμιχαήλ με την θυγατέρα της Αναστασίας είχε στείλει τις 8η Δεκεμβρίου του 2016, το λαδάκι, την καντηλήθρα και το γυάλινο ποτήρι, από τον τάφο των αξίων στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Παντανάσσης στην Κύπρο. Όταν έφθασε το πακέτο με κούριερ στο ιερό Ησυχαστήριο στο Κοτσιάτη, δεν γνώριζαν τι περιείχε.

Όταν το άνοιξε ο σεβαστός πνευματικός του Ησυχαστηρίου, ο αρχιμανδρίτης π. Ηρακλείδιος Κλεάνθους (τηλ. 00357 99277929), ευωδίασε όλη η εκκλησία με μία εντονότατη ευωδία σαν να είχαν σπάσει ένα τεράστιο μπουκάλι άρωμα. Η ευλογία αυτή, που έτυχε στο ιερό αυτό Ησυχαστήριο (τηλ. 00357 99362881), είναι θαυμαστή, καθώς αρκετοί πιστοί, μεταξύ των οποίων και εγώ, έχουν πάρει ευλογία από το λάδι των αξίων, το οποίο εξακολουθεί να ευωδιάζει μέχρι και τις ημέρες μας! Οι άξιοι είναι ζωντανοί άγιοι και τους άφησε ο Θεός εδώ να μας βοηθούν.

Και όλα αυτά προς Δόξα Θεού, γιατί η παρουσία τους και θαυματουργή παρέμβασή τους σκοπό έχει να δοξασθεί το άγιο όνομά τους, αφού η επίγειά τους ζωή ήταν πρότυπο αγώνος χριστιανικού όχι μόνο για έγγαμα ζευγάρια, αλλά μοναχούς.

Ας είναι δοξασμένο το άγιο όνομά τους. Άξιοι, άξιοι, άξιοι και θαυματουργοί! Άγιος Νικόλαος και αγία Ανθή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.