Θαύμα της Παναγίας της Προυσιώτισσας: Η τιμωρία του Γερμανού. Η Ιερά Μονή του Προύσου προβάλλει ψηλά στις ελατόφυτες βουνοκορφές της νοτιοδυτικής Ευρυτανίας εκεί σφηνωμένη ανάμεσα σε κάθετους γκριζωπούς βράχους με άγρια μεγαλοπρέπεια. Είναι ένα σταυροπηγιακό και ιστορικό μοναστήρι, με μεγαλόπρεπα τριώροφα κτίρια. Αφιερωμένο στην Παναγία την Προυσιώτισσα. Πολλά τα θαύματα της Παναγίας. Το ίδιο και οι εμφανίσεις της Παναγίας. Παρακάτω εξιστορείται μία εμφάνιση της Παναγίας της Προυσιώτισσας το 1944 ώστε να αποτρέψει την καταστροφή μίας Εκκλησίας.

Στο ιστορικό της Ιεράς Μονής Προυσιώτισσας (Ιερά Μονή Προυσού) αναφέρεται ότι επί τουρκοκρατίας καταστράφηκε πολλές φορές. Η τελευταία όμως καταστροφή, που μετέβαλε τα κτίρια σε σωρούς ερειπίων, έγινε το 1944 από τους Γερμανούς Ναζιστές.

Μετά την καταστροφή των κτισμάτων, ένας Γερμανός αξιωματικός θέλησε να κάψει και την εκκλησία. Προσπάθησε πολλές φορές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ενώ λοιπόν στεκόταν από έξω και έδινε διαταγές, τιμωρήθηκε παραδειγματικά από το χέρι της Παναγίας.

Μία αόρατη δύναμη τον έριξε με ορμή πάνω στο πλακόστρωτο. Το χτύπημα ήταν δυνατό και ο Γερμανός ανίκανος να σηκωθεί. Τον σήκωσαν οι στρατιώτες και τον έβαλαν πάνω σε ζώο για να τον μεταφέρουν στο Αγρίνιο.

Έτσι ο ναός παρέμεινε αβλαβής, όπως διαφυλάχθηκε ακέραιος δια μέσου των αιώνων.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.