ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ: Το 2017 όταν η Αγία Ζώνη είχε έρθει στη Νέα Ιωνία νομίζω ότι με στιγμάτισε εκείνη η περίοδος για πάντα και το λέω χωρίς υπερβολές. Δεν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας. Ίσως να είχα όμως πολλές αμαρτίες και ψυχικά να ένιωθα την αμαρτωλότητά μου μέχρι απόγνωσης αλλά όχι δεν είχα κάποιο πρόβλημα υγείας σωματικό.

Άλλωστε τον σωματικό γολγοθά τον είχα περάσει πολύ νωρίτερα στα πιο νεανικά μου χρόνια με μια ύπουλη ασθένεια που είχε όμως ξεπεραστεί μετά από μια μεγάλη διαδρομή ζωής και προσπάθειας διότι πολύ απλά με είχε λυπηθεί ο Θεός.

Βρίσκομαι λοιπόν στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της Νέας Ιωνίας το 2017, ζώντας τις συγκλονιστικές στιγμές της ανθρώπινης επαφής με το Θεομητορικό κειμήλιο, όχι μόνο της δικής μου επαφής αλλά και όλων των ανθρώπων που ήρθαν να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη.

Είναι κάποιες στιγμές που δεν περιγράφονται παρά μόνο καταγράφονται μέσα μας με ανεξίτιλο μελάνι.

Τα πρόσωπα των ανθρώπων, άλλα πονεμένα, άλλα φοβισμένα, άλλα κουρασμένα, κάποιοι από αυτούς είχαν εμφανή τα σημάδια ασθενιών.

Οι φίθυροι …εκείνοι οι ψίθυροι …ήταν νομίζω όλη η κατάθεση ψυχής του καθενός μπροστά στην Αγία Ζώνη.

Ο πόνος και ο πόθος και η συγκίνηση αυτών των ανθρώπων που στέκονταν στην ουρά υπομονετικά έγινε δικός μου, σα να ένιωθα την συντριβή τους, σα να άκουγα τις προσευχές τους και τα κλάμματά τους.

Η συνέχεια στο άρθρο Προσκύνησε την Αγία Ζώνη και νίκησε τον καρκίνο

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.