Μια φοβερή και άκρως συγκινητική ιστορία φέρνει σήμερα στο φως το ΕΚΚΛΗΣΙΑonline και αφορά τα επαναλαμβανόμενα θαυμαστά περιστατικά που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή μας αλλά συνηθίζουμε να τα ξεπερνούμε αδιάφορα... Πρωταγωνίστρια της ιστορίας η Maria Guzman, μητέρα τριών παιδιών και επικεφαλής κινήματος για τον τερματισμό των αμβλώσεων,

Οπως περιγράφει η Guzman:

Τον περασμένο Οκτώβριο, ο 14 χρονών ο γιος μου είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μελανώματος. Ωστόσο, η ιστορία του  ξεκινά πριν από πολλά χρόνια, στην πραγματικότητα, πριν καν γεννηθεί.

Στην ηλικία των 19, είχα ήδη μια άμβλωση. Όταν η μαμά μου ανακάλυψε ότι ήμουν έγκυος και πάλι, με πήγε πίσω στην κλινική αμβλώσεων. Αλλά γνωρίζοντας τον πόνο και τους κινδύνους, δεν ήθελα να σταματήσω την ανάπτυξη της ζωής μέσα μου. Ήθελα να κρατήσω το μωρό μου.

Πηγαίναμε μπρος πίσω κα ιτσακωνόμασταν για τη ζωή και το θάνατο. Στο τέλος, βγήκα έξω από την εγκατάσταση. 

Μήνες αργότερα, ο γιος μου Damien γεννήθηκε στις 15 Ιανουαρίου όπως ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Ημέρα . Πιστεύω ότι είχαν την ίδια γενέθλια ημέρα δεν ήταν τυχαίο, ότι εέλεγε κάτι για το πεπρωμένο του.

Οκτώ χρόνια αργότερα, έχοντας ταξιδέψει στην Ουάσινγκτον για μια συγκέντρωση ο Θεός με συνάντησε εκεί, και οι ζωές μας άλλαξαν εντελώς.

Επί χρόνια ήμουν επικεφαλής της ομάδας Bound4LIFE στο Ντάλας, και ο Damien και τα δύο αδέλφια του  προσεύχονταν μαζί μας για τον τερματισμό των αμβλώσεων.

Μέχρι που το περσμένο φθινόπωρο έλαβα την φοβερή διάγνωση. Εκείνη την ημέρα, όταν ο γιατρός μας έδωσε τα αποτελέσματα, η καρδιά μου ένιωσε αβάσταχτο πόνο. Καρκίνος? Όχι, ο γιος μου είναι μόνο δεκατέσσερα, σκέφτηκα. Έχει το κολέγιο,  γάμο και παιδιά στο μέλλον του.

Δεν θα μπορούσα καν να τον κοιτάξω. Για λίγες στιγμές, κοίταξα τον τοίχο και μίλησα με το Θεό. Υπενθύμισα πως ο Damien διέφυγε την άμβλωση, και πως πιστεύω ότι θα τον θεραπεύσει από τον καρκίνο.

Προσευχήθηκα στο Θεό… Η γέννησή του δεν ήταν ατύχημα. Όπως και ο Dr King, έτσι και σε αυτόν το πεπρωμένο του συνδέεται με την απελευθέρωση.  Σίγουρα, είχα πιστέψει πως ο Θεός ήταν ένας θεραπευτής. Αλλά εκείνη η ημέρα ήταν πιο αληθινή από ποτέ. Είτε η πίστη μου ήταν πραγματική ή είχα ζήσει ένα ψέμα.Δεν ήθελα να επιβαρύνω τον γιο μου, αν και ξέρω ότι με είδε να υποφέρω μαζί του. Η κοινότητά μας ήρθε γύρω μας, και με προσευχή και νηστεία μας στήριξαν την όλη την ώρα. 

Ναι, ο γιος μου θα είναι ένα σημάδι της καλοσύνης του Θεού…

Ο Damien υποβλήθηκε σε μια χειρουργική επέμβαση τον Νοέμβριο και τώρα πρέπει να πηγαίνει στο γιατρό κάθε τρεις μήνες για εξετάσεις. Το ταξίδι μας δεν έχει τελειώσει, αλλά η μαρτυρία μας είναι: Εκείνος είναι ένας καλός πατέρας!

 

Χατζηγιάννης Μ

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.