Θαύμα: Όταν κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου οι Γερμανοί κατέλαβαν το Κίεβο, ο Γερμανός διοικητής της πόλης.

ήθελε να επισκεφτεί τα παγκοσμίου φήμης Σπήλαια της Λαύρας Κίεβο-Πέχερσκ. Για να γίνει αυτό, βρήκε έναν οδηγό – έναν μοναχό, πρώην κάτοικο αυτού του μοναστηριού.

Ο μοναχός προχώρησε με ένα αναμμένο κερί, ακολουθούμενος από Γερμανούς με φακούς. Ο επικεφαλής κρατούσε ένα περίστροφο στο χέρι του.

Κοντά στην λειψανοθήκη του Αγίου Σπυρίδωνα του Προσφοράρη, ο οποίος εκοιμήθη πριν από 800 χρόνια, σταμάτησε και ρώτησε τι είναι όλα αυτά τα σώματα Ο μοναχός άρχισε να εξηγεί ότι αυτά είναι τα σώματα ανθρώπων, που ο Θεός για την άγια βιοτή τους τούς τίμησε με την αφθαρσια.

Ο διοικητής με τη λαβή του περιστροφου άρχισε να χτυπάει το χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα. Και τότε συνέβη το ανεξήγητο:

Ξηρό, σκοτεινό από τους αιώνες, το σημείο που χτυπήθηκε άρχισε να τρέχει αίμα(σημάδια που είναι ορατά και σήμερα στο χέρι του αγίου).

Ο διοικητής έφυγε από τη σπηλιά με τρόμο και πίσω του ολόκληρο το επιτελείο του.

Την επόμενη μέρα, στο ραδιόφωνο της πόλης το γραφείο του γερμανικού διοικητή ανακοίνωσε ότι άνοιξε η Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου και όσοι το επιθυμούσαν θα μπορούσαν να εγκατασταθούν σε αυτό.

Παρόμοιες ανακοινώσεις εμφανίστηκαν σε όλη την πόλη σε πυλώνες και περιφράξεις.

Από τη βιογραφία του Αγίου Κούκσα του Ομολογητή(+22 Οκτωβρίου 1964)

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.