Εγώ μένω Μέγαρα.Η γιαγιά μου ήταν μεγαλόσχημη μοναχή. Είχε φτιάξει εδώ στα Μέγαρα μια μικρή μονή με 4 κελάκια και μια μικρή εκκλησία.

Σε κάποια στιγμή είχε διαγνωστεί με καρκίνο παντού στο τελευταίο στάδιο. Έκανε τρεις μέρες αγρυπνία παρακαλόντας τον Θεό να την κάνει καλά πριν κάνει κάποιο χειρουργείο που ήταν προγραματισμένο. Είδε σε όραμα τον Χριστό και της είπε ότι όλα θα πάνε καλά. Το επόμενο βράδυ και ενώ το εκκλησάκι ήταν κλειστό και κλειδωμένο από μέσα άκουγαν ψαλμωδίες. Και το εσωτερικό της εκκλησίας ήταν φωτισμένο. Απ έξω από το εκκλησάκι κάθοταν η θεία μου με τον θείο μου. Και κάποια στιγμή άκουσαν ποδοβολητά αλόγων. (Εδώ έχουμε τους 40 μάρτυρες.).

Αυτό συνεχίστηκε όλη την νύχτα. Την επόμενη μέρα μπήκαν στην εκκλησία. Και είδαν κεριά που είχαν ανάψει. Και είδαν και ένα άλλο θαύμα. Την ώρα που στην λειτουργεία διαβάζουν ευχές ο ιερέας σκαλίζει με την ιερά λόγχη ένα κομμάτι πρόσφορο. Αυτό λέγεται “Προσκομιδή” Μπήκε ο θείος μου μέσα στο ιερό και είδε σε κάποιο σημείο την Ιερά Λόγχη με καρφωμένη την προσκομιδή επάνω. Κάλεσαν τον Επίσκοπο Θεσσαλονικής να δει το θαύμα. Και του λέει ο θείος μου να πάρει την προσκομιδή. Και του είπε ο Δεσπότης. “Πάρε την αν τολμάς.”… Ο θείος μου δεν την πήρε. Ο Δεσπότης την έκανε θεία κοινωνία και έδωσε στην γιαγιά μου. Πέρασε λίγος καιρός και η γιαγιά μου πήγε να κάνει εξετάσεις για να ετοιμαστεί για την εγχείρηση. Και οι γιατροί την βρήκαν απόλυτα υγειή…
Αυτό είναι ένα αληθινό θαύμα που έλαβε χώρα στα Μέγαρα πριν λίγα χρόνια. Ο Χριστός και άγιοι και άγγελοι έκαναν λειτουργεία στο εκκλησάκι..

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.