Κάθε χρόνο, την επομένη του Αγίου Πνεύματος, γίνεται περιφορά της θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδας, της ομώνυμης Ιεράς Μονής, στο χωριό Τούμπα των Σερρών. Έρχονται προσκυνητές από όλα τα μέρη της Ελλάδας και γίνεται τριήμερο πανηγύρι! Η εικόνα αυτή βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο, σε μεγάλο βάθος μέσα στη γη, στην Τουρκοκρατία! Ο π. Ιωάννης συνήθιζε κάθε χρόνο να πηγαίνει στην μεγάλη αυτή γιορτή και πάντοτε κατά την περιφορά κρατούσε την άγια εικόνα, για περισσότερο από μια εικοσαετία!

Οι άλλοι ιερείς από σεβασμό προς αυτόν, δεν πλησίαζαν να την πάρουν και να την κρατήσουν κατά την περιφορά! Μετά την κοίμηση του αγίου Πατρός, κάποιοι πνευματικοί μας αδερφοί από την Αλεξανδρούπολη συνέγραψαν ένα βιβλίο για τον πατέρα Ιωάννη και με παρακάλεσαν αν μπορέσω να βρω μια φωτογραφία με τον παππούλη να κρατάει την θαυματουργή εικόνα κατά την περιφορά για να την βάλουν στο βιβλίο, διότι ετοιμαζόταν η β’ έκδοσή του και ήθελαν να το εμπλουτίσουν και με άλλα στοιχεία από την ζωή του π. Ιωάννη. Πήγα λοιπόν στην Ι.Μ. Αγίας Τριάδας και συνάντησα τον μακαριστό ηγούμενο π. Δαμιανό Κιορπέ με τον οποίο διατηρούσα φιλική σχέση. Τον παρακάλεσα σχετικά και ψάξαμε μαζί για να βρούμε την φωτογραφία που αναζητούσαμε αλλά ο κόπος ήταν μάταιος! Έφυγα λυπημένος και είπα: “Παππούλη μου κρίμα που δεν βρήκαμε φωτογραφία σου με την ιερή εικόνα”. Δεν πρόλαβα να διανύσω ούτε δέκα μέτρα από την Ιερά Μονή και με κάλεσαν στο τηλέφωνο. Ήταν ο σεβαστός π. Ευάγγελος Αναστασίου, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Σερρών, τον οποίο είχα παρακαλέσει πριν από μερικούς μήνες να ψάξει για να βρει την φωτογραφία που αναζητούσαμε (αν υπήρχε). Ο πατήρ Ευάγγελος την εποχή εκείνη ήταν διάκονος στην Ι. Μητρόπολη Ζιχνών και συμμετείχε στις περιφορές που γίνονταν, γνώριζε τον Παππούλη και μου είπε: ” Μόλις βρήκα την φωτογραφία που έψαχνες με τον π. Ιωάννη και την θαυματουργή εικόνα”. Τότε αναφώνησα: “Θαυμαστός ο Θεός εν τοις αγίοις Αυτού”. Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη! Ένιωθα ότι ο άγιος Πατήρ ήταν κοντά μου και δόξασα τον Θεό! Αυτά καταθέτω προς δόξαν Θεού και του αγίου Πατρός ημών Ιωάννη Καλαΐδη! Να έχουμε την τίμια ευχή του!

Μιλτιάδης Τσεσμετζής – εκπαιδευτικός

( Στην φωτογραφία της περιφοράς της ιερής εικόνας, ο Σεβασμιώτατος Σπυρίδων Ζιχνών ευλογεί, ο π. Ιωάννης, πρώτος από δεξιά, κρατάει την θαυματουργή εικόνα και τελευταίος από αριστερά ο π. Ευάγγελος Αναστασίου, ως διάκονος τότε – 1977 )

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.