Ήμουν 20 ετών τότε και ήδη η φήμη του σημερινού Αγίου Παϊσίου είχε φτάσει στο απόγειό της κι έτσι αποφασίσαμε μια παρέα 4 ατόμων να πάμε να δούμε τον άγιο στο Όρος .

Ο ένας από τους 4 ήταν ο Γιάννης μεγαλύτερος κατά 10 χρόνια με πολύ άστατη ζωή μόλις είχε γνωρίσει μια σοβαρή κοπέλα την Δήμητρα αλλά δεν ήθελε δέσμευση.. δεν ήξερε τι να κάνει να μείνει με την κοπέλα ή να την δει όπως όλες τις άλλες στη ζωή του μιας και ήταν πολύ ζωηρός .
Τότε εγώ του είπα πάμε να ρωτήσουμε τον άγιο για τα δικά μας και εσύ να δεις τι να κανεις . Φτάσαμε στο Όρος και η πρώτη σκέψη μας ήταν να πάμε στον Άγιο. Επειδή όμως το 98% των προσκυνητών τότε πήγαιναν στον άγιο εγώ ο πονηρός σκέφτηκα ότι αν το καλοκαίρι είναι χιλιάδες διότι έτσι ήταν που πηγαιναν να τον δουν και τους έβλεπε 5 λεπτά ανά 6-7 άτομα όλην τη μέρα.. σκέφτηκα ότι καταχείμωνο θα ήμασταν μόνοι μας και θα είχαμε χρόνο να τον δούμε περισσότερο έτσι και πήγαμε χειμώνα . Θυμάμαι πως για να πάμε στο κελί του περνούσαμε ένα μονοπάτι που είχε 20ποντους χιόνι .
Όταν φτάσαμε έξω από το κελί του η απογοήτευση ήταν μεγάλη υπήρχαν είδη 60-70 άτομα που περίμεναν έτσι και εμείς ανά δυο μπήκαμε στη σειρά καμία 25 μέτρα πίσω από τον φράχτη του κελιού του εγώ και ο Γιάννης και οι άλλοι δυο πίσω μας .
Όταν βγήκε ο Άγιος η απογοήτευση μου ήταν τεράστια διότι είχα την εντύπωση ότι θα έβλεπα κάποιον διαστημάνθρωπο όπως στις ταινίες, κάποιον από τον πλανήτη Άρη ή ότι άλλο, πλην αυτό που είδα ήταν έναν παππούλη αδύνατο και πολύ απλό με φτωχικά ράσα και τόσο ήρεμο που μόνο από την παρουσία του ηρεμούσες και εσύ από εκείνο το φως που ένιωθες να είναι γύρω του .
Βγήκε και άρχισε να βάζει 4 άτομα για λίγο. Μην ξεχνάμε ότι έκανε πολύ κρύο για ένα δυο λεπτά τους έδινε την ευχή του.
Εγώ και ο Γιάννης μιλούσαμε, του έλεγα ότι τελικά οι αγιοι είναι σαν εμάς άνθρωποι και ο Γιάννης γελούσε με την αφέλεια μου και μου έλεγε ότι είχε τρομερό στρες για το τι θα του πει και κάποια στιγμή όταν είχαμε φτάσει στα 15 μέτρα ξαφνικά γύρισε ο Άγιος , έδειξε τον Γιάννη και είπε … να την παντρευτείς τη Δήμητρα θα κάνεις και τρία παιδιά ( πράγματι ο Γιάννης μετά το σοκ αυτό άλλαξε ζωή τα παράτησε όλα και παντρεύτηκε τη Δήμητρα και έκανε τρία παιδιά πλην το ένα είχε κάποια προβλήματα υγείας ).
Όταν το ακούσαμε αυτό κοντέψαμε να πέσουμε κάτω, τότε είδα τι σημαίνει Άγιος .
Ο Γιάννης έμεινε εκεί που ήταν, κάθησε σε μια πέτρα και είχε σοκαριστεί εμείς μετά από λίγο τον είδαμε . Τότε τον ρώτησα για μένα είχα και εγώ μια σχέση τότε και μου είπε όταν χωρίσεις μην λυπηθείς ….
Βγαίνοντας από το όρος είπα την κοπέλα ότι θα χωρίσουμε γιατί το είπε ο Άγιος .
Βέβαια και λόγω του νεαρού της ηλικίας μου χωρίσαμε κάποια στιγμή αλλά ο Άγιος δεν αναφερόταν στο τότε, αναφερόταν στο μετά από 30 χρόνια όταν χώρισα με την γυναίκα που είχα κάνει γάμο. Θυμήθηκα τα λόγια του Αγίου διότι απευθυνόταν σε εμένα στον πραγματικό χωρισμό μετά το γάμο.
Το μη λυπηθείς μου έδωσε κουράγιο ..
Σας αφιέρωσα ένα κομμάτι της προσωπικής μου ζωής με τον σήμερα Άγιο Παΐσιο .
Να είστε όλοι καλά κι ευλογημένοι.
(Μιχάλης Φωτιάδης)
Φωτογραφία από το κελί του Αγίου στο Άγιον Όρος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.