Σε ένα "πνευματικό διαμάντι" , στον σήμερα εορταζόμενο Αγιο Θεόδωρο τον Στρατηλάτη, τον μεγαλομάρτυρα, αναφέρθηκε στο κήρυγμά του ο Γέροντας Γαβριήλ,και στα μαρτύρια που υπέστη από τον ειδωλολάτρη Αυτοκράτορα Λικίνιο ,που έφτασαν μέχρι Σταυρικού θανάτου. Με συγκίνηση, όμως, περιέγραψε και ένα περιστατικό που έζησε ο μακαριστός άγιος Γέροντας Κύριλλος, κατά την Θεία αποκάλυψη που είχε την 9η Ιουνίου, ημέρα της ανακομιδής των αγίων λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου.

《 .. Κάποτε από τον πειρασμό είχε μία μεγάλη στενοχώρια.
Πήγε στο κελάκι του πολύ στενοχωρημένος.
Εκεί στο κρεβατάκι του επάνω, βλέπει τον Συναξαριστή του μηνός Ιουνίου ανοιγμένο στις 9 του μηνός, που είναι η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Θεοδώρου και ακούει μία ουράνια φωνή που του λέει
– Τί υπέστη αυτός ο Άγιος, ο Άγιος Θεόδωρος ,για να έχει αυτή την θέση που έχει στην Εκκλησία και στην Βασιλεία του Θεού;
-Πολλά υπέστη, απάντησε ο Γέροντας Κύριλλος, που γνώριζε τον βίο όλων των Αγίων “από μέσα και απ’ έξω”, υπέμεινε μέχρι και Σταυρικού θανάτου.
Και η Χάρις του Θεού με την ουράνια φωνή του απάντησε:
– Και σύ, αν κάτι υπομείνεις σ’ αυτούς τους πειρασμούς, που συναντάς, και εσύ , θα έχεις, μία ημέρα, θέση στη Βασιλεία του Θεού..
Και από εκείνη την ώρα διαλύθηκε και η στενοχώρια και ο πειρασμός..》

(Μικρό απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ , Γέροντος Γαβριήλ, μετά τη Θεία Λειτουργία που μεταδόθηκε , μέσω διαδικτύου, από το Καθολικό της Μονής,την 8/2/2021.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.