Νυχτερινή επικοινωνία με αόρατες δυνάμεις.

Ηγουμένη Θεοδώρα (Μαχβιλάντζε):

-Πρώτη φορά συνάντησα τον γέροντα Γαβριήλ το 1986, στον καθεδρικό ναό της Σιόν. Μου κέντρισε την προσοχή η παράξενη συμπεριφορά του. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, φώναζε συνέχεια και δυνατά. Βγαίνοντας από τον ναό, είδα τον γέροντα να πέφτει στα πόδια του Πατριάρχη, ζητώντας συγχώρεση. Από τότε, η μορφή του αποτυπώθηκε στη μνήμη μου. Συχνά παρατηρούσαμε την παράξενη συμπεριφορά του. Ο γέροντας μπορούσε να καλέσει ταξί και να μην πληρώσει τον οδηγό, ενώ στον άλλον οδηγό να δώσει παραπάνω από αυτό που δικαιούταν. Ακόμη, μπορούσε να διώξει από την εκκλησία τον κάθε κρατικό υπάλληλο ή και απλό πολίτη, με φωνές και χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος. Η στάση του απέναντι στους ανθρώπους ήταν εξατομικευμένη.

Μια φορά ξεκινήσαμε μαζί για τον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος της Τιφλίδας. Ξαφνικά, ο παππούλης άρχισε να ζητιανεύει λεφτά, να ζητά ελεημοσύνη. Και ο κόσμος ανταποκρινόταν. Όλα τα συγκεντρωμένα χρήματα ο γέροντας επιδεικτικά τα παρέδιδε σ’ εμένα. Μεταξύ του εκκλησιάσματος υπήρχαν και γνωστοί μου. Από τα έκπληκτα πρόσωπά τους καταλάβαινα πόσο παράξενα φαινόμουν, αλλά δεν μ’ ένοιαζε καθόλου, επειδή ήμουν δίπλα στον παππούλη. Κοντά του έχανα την αίσθηση του χρόνου, χωρίς να μπορώ ν’ αντιληφθώ αν μιλούσαμε μερικά λεπτά ή ώρες ολόκληρες. Όσο περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότερο καταλάβαινα ότι τα όσα έλεγε κι έκανε ο γέροντας, αν και φαίνονταν, πολλές φορές, παράξενα εν τούτοις ήταν απόρροια της βαθιάς του πίστης και θυσιαστικής αγάπης προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, από το κελλί του γέροντα ακουγόταν η φωνή του. Τη μία φώναζε, την άλλη διαπληκτιζόταν με κάποιον ή απλώς συνομιλούσε. Εμείς, όμως, ξέραμε ότι ο παππούλης ήταν μόνος του. Ενίοτε με φόβιζε αυτή η νυχτερινή επικοινωνία του γέροντα με αόρατες δυνάμεις. Προσωπικά, δεν αμφέβαλλα ποτέ ότι ο π. Γαβριήλ είχε τη δική του ιδιαίτερη εμπειρία. Αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην αγαπητική σχέση με τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Όλους τους ενθάρρυνε, τους αναζωογονούσε, τους ενέπνεε την ελπίδα, κάτι το οποίο συνεχίζεται και σήμερα. Ο γέροντας και σήμερα είναι μαζί μας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.