Αυτό που εντυπωσίαζε ακόμη περισσότερο ήταν το γεγονός ότι ο πατήρ Ιουστίνος , ενόσω ακόμη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο , ανέδιδε ευωδία μύρου, το σώμα του μυρόβλυζε. Κάθε φορά που άλλαζαν τη νοσοκομειακή φανέλα του ή τον γύριζαν πλευρό , αντιλαμβάνονταν από διαίσθηση και κατόπιν έβλεπαν αισθητά αυτό το συγκλονιστικό θαύμα ....'Οταν τον έπαιρνε ο ύπνος , έβλεπες τα χείλη του να εξακολουθούν να ψιθυρίζουν την ευχή - Κύριε Ιησού Χριστέ Υιέ του Θεού ελέησόν με τον αμαρτωλό .

Παρότι είχε ακόμη το σθένος να ψιθυρίζει , ο π. Ιουστίνος έλεγε μόνο τα απαραίτητα .
Μπορούσες να δεις με ποιον τρόπο το μαρτύριο του , οδηγούσε την ψυχή του στην τελειότητα .
Ο αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Πίρβου , ένας από τους πλέον αγαπητούς γέροντες στη Ρουμανία , εκοιμήθει εν Κυρίω ανημερα της εορτής των Αγίων Πατέρων της ‘Α Οικουμενικής Συνόδου- Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 .
‘Ολη εκείνη την ημέρα ένα λευκό περιστέρι ήταν ορατό πάνω στη στέγη του κελιού του .
Στο διάστημα της κοιμήσεώς και της κηδείας του , περισσότερο από εκατό χιλιάδες άνθρωποι προσήλθαν να προσκυνήσουν τη σορό του που ανέπνεε λεπτή ευωδία ( σώμα εύκαμπτο , απαλό και ζεστό , χωρίς ίχνος νεκρικής ακαμψίας ) και να λάβουν την ευχή του .
Ακόμα και ένα ματσάκι με βασιλικό , που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος για να ραντίσει με αγιασμό τους πιστούς , άνθισε θαυματουργικά στη διάρκεια της αγρυπνίας η οποία προηγήθηκε της νεκρώσιμης ακολουθίας , σκορπώντας χαρά κα ιπαρηγοριά στους παρευρισκόμενους .

‘Αγιος Ιουστίνος Πίρβου. Εκδόσεις ‘Αθως .
Την ευχή του να έχουμε!

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.