1. εμφανίζεται εκ θαύματος, καθώς μέσα στον Πανάγιο Τάφο, μπαίνει ο Πατριάρχης ο Ελληνορθόδοξος, αφού τον ψάξουν οι Εβραίοι με κάθε μέσον της τεχνολογίας και με κάθε τρόπο, για να σιγουρέψουν ότι δεν θα κάνει κάποιο τρυκ για να ανάψουν οι λαμπάδες που έχει μαζί του. Οι λαμπάδες ανάβουν εκ του μηδενός, επομένως μιλάμε για ένα ξεκάθαρο θαύμα που γίνεται κάθε χρόνο. Ενοχλεί, το ότι ο Χριστός κάνει κάθε χρόνο θαύμα.

2. δοκίμασαν και μάλιστα δια της βίας, να μπούνε μέσα στον Πανάγιο Τάφο και πατριάρχες άλλων Ορθόδοξων δογμάτων και Κόπτες και Λουθηρανοί και Αγγλικανοί και Καθολικοί κτλ.

Το Άγιο φως δεν άναβε τις λαμπάδες τους. Μόνο και αποκλειστικά σε αυτόν που εκπροσωπεί το Ελληνορθόδοξο δόγμα ανάβει το Άγιο Φως. Ενοχλεί, το ότι παραδίδεται σε Έλληνα μόνο.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Είναι γνωστό σε όλους, ότι ούτε τυπολάτρης είμαι, ούτε θρησκόληπτος. Είναι επίσης γνωστό, ότι έχω ελέγξει την τυπολατρία και εβραιολατρία μέσα στην εκκλησία, καθώς και το ότι παραποιήθηκαν και αποσιωπήθηκαν πολλοί λόγοι του Χριστού. Είναι μάλιστα γνωστό, ότι έχω ελέγξει κάποιους δήθεν αγίους, που δημιούργησαν τον εβραιοχριστιανισμό και έβαλαν τον εβραϊκό μωσαϊκό νόμο μέσα στον Χριστιανισμό.

Ωστόσο

Το Άγιο Φως, ανάβει μόνο για τον συνδυασμό Χριστός και Ελλάδα.

Δηλαδή επικροτείται κάθε χρόνο το εκρηκτικό μείγμα.

Είναι ένα μήνυμα που στέλνει ο Χριστός κάθε χρόνο. Χριστός και Ελλάδα, όχι Χριστός και εβραϊσμός.

ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ

Θέλουν δεν θέλουν, αυτό ισχύει και γίνεται κάθε χρόνο. Οι λεπτομέρειες με την Παλιά Διαθήκη και τις τυπολατρίες και τις ειδωλολατρίες, δεν έχουν νόημα. Τις παραβλέπουμε και βλέπουμε την ουσία.

Και κάτι ακόμα. Στην Ελλάδα το φέρνουμε το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους, διότι είναι οι ύψιστες τιμές που θα μπορούσαμε κατά κόσμον να αποδώσουμε, αφού μας αφορά άμεσα, αφού μόνο στους Έλληνες παραδίδεται.

Δύο φώτα προσφέρονται στους ανθρώπους

1. Το φως του Χριστού

2. Το φως της ολυμπιακής φλόγας

Και τα δύο από τους Έλληνες προσφέρονται και γι΄αυτό ο Χριστός είπε:

Ελήλυθεν η ώρα ίνα δοξασθή ο Υιός του Ανθρώπου. Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην.

Πηγή: http://www.el.gr/index.php/top-news/117-top-news/55179-giati-kai-pws-toys-basanizei-kathe-chrono-to-agio-fws

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

4 Σχόλια

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μιχαήλ Χούλης

Σας έστειλα απάντηση σε απόβλητα σημεία τού εν λόγω άρθρου, αλλά βλέπω ότι δεν την έχετε αναρτήσει. Επανέρχομαι και πάλι, και επιμένω να δημοσιεύσετε την απάντησή μου, διότι θεωρώ πως είστε δημοκρατικοί.
Στο συγκεκριμένο άρθρο αναφέρεται ότι υπάρχει εβραιοχριστιανισμός μέσα στην Εκκλησία και δέχεται μόνο φυλετικά τον χριστιανισμό ως ελληνική υπόθεση. Μα ο εθνοφυλετισμός έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία. Ο Χριστός δεν ανήκει μόνο στην Ελλάδα και τους Έλληνες αλλά σε όλη την ανθρωπότητα. Το Άγιο Φως προσφέρεται κάθε χρόνο στον πατριάρχη γιατί είναι Ορθόδοξος όχι επειδή είναι Έλληνας!

Το "Χριστός και Ελλάδα, όχι Χριστός και εβραϊσμός" που γράφετε, δεν σημαίνει τίποτα, δεν είναι θεολογικό, διότι η Εκκλησία εξηγεί προφητικά τα γεγονότα της Παλαιάς Διαθήκης, δεν ταυτίζεται με τον εβραϊσμό. Δεν υπάρχει ταύτιση εβραϊσμού και χριστιανισμού στους Πατέρες. Η Π.Δ. είναι προπαίδεια στον χριστιανισμό και φυσικά δεν απορρίπτεται τίποτα από αυτήν, διότι αλλιώς περιπίπτει κανείς σε αίρεση και ίσως οδηγείται στο κακώς εννοούμενο Ολυμπιακό Πάνθεο.
Ακόμη, ο Χριστός δεν είπε ποτέ:
"Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην". Που τα βρήκατε αυτά και τα στηρίζετε στο άρθρο σας; Να ελέγχετε καλύτερα αυτά που γράφετε.

Μιχαήλ Χούλης
Θεολόγος

2
Ηλίας Ν. Γιώτης

Εσείς, οι υπεύθυνοι τής σελίδας, επιτρέπετε στον πάσα ένα να γράφει ό,τι θέλει;
Νόμιζα ότι είστε Ορθόδοξοι Έλληνες.
Πάντως αυτά πού πέρασε ο παραπάνω, δεν τα βλέπω και πολύ Ορθόδοξα.
Για ξανακοιτάξτε το και λύστε μου την απορία μου.

3
Εκκλησία Online

Μόνο το δικό σας σχόλιο υπάρχει. Σε πιο σχόλιο αναφέρεστε;
Δεν επιτρέπουμε υβριστικά ή μη επικοδομιτικά σχόλια. Επίσης δεν επιτρέπονται σχόλια που θίγουν άλλους αναγνώστες ή το θρησκευτικό Ορθόδοξο συναίσθημα.
Καλό Πάσχα!

4

Να προσέχετε τα άρθρα που ανεβάζετε στην ιστοσελίδα σας. Α. Το Άγιο Φως παραδίδεται στους Ορθοδόξους, και όχι κατ' ανάγκην Έλληνες, διότι ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία δεν περιορίζονται εθνολογικά και φυλετικά.
Β. Δεν υπάρχει εξάλλου εβραιοχριστιανισμός στην Εκκλησία που πρέπει υποτίθεται να καταρριφθεί. Αυτό είναι προσπάθεια κάποιων να πολεμήσουν και απορρίψουν την Παλαιά Διαθήκη, γιατί μισούν τους Εβραίους. Γ. Ακόμη, ο Χριστός δεν είπε ποτέ τα λόγια που αναφέρετε στο τέλος, ήτοι: "Ελλάς γαρ μόνη ανθρωπογονεί, φυτόν ουράνιον και Βλάστημα θείον ηκριβωμένον, λογισμόν αποτίκτουσα οικειούμενον επιστήμην".
Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα λόγια αυτά που βάζουν κάποιοι στο όνομα του Χριστού είναι ψεύτικο εφεύρημα και όχι αυθεντικό αγιογραφικό χωρίο.