Είναι αναμφισβήτητο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν σηκώσει στις πλάτες τους μεγάλο μέρος του προσφυγικού.

Η πίεση τόσο για τους στρατιωτικούς όσο και για τους στρατιώτες είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Απο τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση για κατασκευή hotspots και κέντρων μετεγκατάστασης προσφύγων από τις Ένοπλες Δυνάμεις, άρχισε ένα αγώνας δίχως τέλος για τους στρατιωτικούς, αλλά και για τους έφεδρους που υπηρετούν τη θητεία τους.

Διπλές και τριπλές υπηρεσίες, βάρδιες, αποσπάσεις στα κέντρα των προσφύγων για βοήθεια και επιτήρηση. Και το χειρότερο είναι ότι χωρίς να το έχουν επιλέξει, βρέθηκαν και πολλές φορές αντιμέτωποι με διαδηλώσεις ανθρώπων που δεν επιθυμούσαν να δημιουργηθούν τα κέντρα στην περιοχή τους.

Και όλα αυτά, την ώρα που βλέπουν τον μισθό τους να μειώνεται. Κάνουν υπηρεσίες και αντί να βλέπουν να μπαίνουν ρήματα στην τσέπη, διαπιστώνουν ότι τους κόβουν όλο και περισσότερα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η καταγγελία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΣΠΕΘ) σχετικά με το ύψος της αποζημίωσης των 24ωρων υπηρεσιών.

Στην τσέπη του στρατιωτικού για μια υπηρεσία το Σαββατοκύριακο μπαίνει το απίστευτο ποσό των 8,80€!

Δεν είναι παράλογο που η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προτείνει τώρα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας να δώσει το επίδομα παραμεθορίου και στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στς μονάδες του νομού Κιλκίς.

Θέμα παραβίασης ωραρίου έχει θέσει και η Ένωση στρατιωτικών περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ).

Σε επιστολή της η ΕΣΠΕΗΠ τονίζει ότι “η συνεχής παραβίαση του ωραρίου έχει δημιουργήσει σοβαρά προσωπικά αλλά και οικογενειακά προβλήματα στους στρατιωτικούς οι οποίοι ήδη τον τελευταίο χρόνο έχουν υπερβάλλει εαυτούς υπηρετώντας πιστά το λειτούργημα του Στρατιωτικού στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου”.

Τα προβλήματα αυτά είναι που θα εξετάσουν στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 27 Μαρτίου στα Ιωάννινα με πρωτοβουλία της Ένωσης στρατιωτικών περιφέρειας Ηπείρου.

Το θέμα της συνέλευσης είναι “Συνθήκες εργασίας – Παραβιάσεις ωραρίου εργασίας – συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των Ελλήνων Στρατιωτικών στις εγκαταστάσεις διαμονής μεταναστών.

Το θέμα είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον καθώς πρώτη φορά εν ενεργεία στρατιωτικοί θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.