Κοντά στους 2000 ελέγχους έκαναν το 2015 οι “αδιάφθοροι” του Ελεγκτικού Σώματος του στρατού και μέχρι στιγμής το 2016, έχουν ολοκληρώσει 930 επιθεωρήσεις.

Τα στοιχεία είναι επίσημα από το ΓΕΣ. Βέβαια μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα είχε αν μας έλεγε σε πόσους απ΄ αυτούς τους ελέγχους “κάτι βρέθηκε”.

Στην Ελλάδα δεν μας λείπουν ούτε οι νόμοι,ούτε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.Λείπει η βούληση να τους αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους όπως ακριβώς προβλέπται. Ελπίζουμε ότι αυτό συμβαίνει στο Ελεγκτικό Σώμα του Στρατού,το οποίο έχει συσταθεί εδώ και έναν αιώνα περίπου με τον Ν. 372/1914 και είναι από τις πρωτοπόρες ελεγκτικές υπηρεσίες που συστάθηκαν σε δημόσιο οργανισμό του συγχρόνου Ελληνικού κράτους.

Αποστολή του είναι η διενέργεια οικονομικών επιθεωρήσεων στις διαχειρίσεις παντός περιουσιακού στοιχείου. Επίσης, η υποβολή προτάσεων για τη συμπλήρωση και την τροποποίηση μεθόδων, διαδικασιών και συστημάτων του Στρατού Ξηράς αναφορικά με τον τρόπο προμηθειών, την ποιότητα, την κατάσταση και γενικά την καλή χρήση οποιουδήποτε μέσου του Στρατού Ξηράς.

Εκτός από τις διαχειρίσεις των Μονάδων στον Ελλαδικό χώρο, το Ελεγκτικό Σώμα έχει στην αρμοδιότητά του τον έλεγχο των διαχειρίσεων της ΕΛΔΥΚ και των Ακολούθων Άμυνας στο εξωτερικό, όπου αυτοί προέρχονται από τον ΣΞ.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.