Με τους εκπροσώπους του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας της Αλεξάνδρειας συναντήθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, πριν ολοκληρώσει την τριήμερη επίσημη επίσκεψή του στην Αίγυπτο.

Από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μέχρι τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου της Αλεξάνδρειας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έστειλε μηνύματα συμφιλίωσης και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο κρατών, τονίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική παροικία ως «προμαχώνας του Ελληνισμού»

Στον ΕΝΟΑ τον υποδέχθηκε πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Ιωάννης Σιόκας.

«Η Αίγυπτος είναι μία χώρα ξεχωριστή και ιδιαίτερα για την Ελλάδα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φλώρος και πρόσθεσε: «Εσείς που ζείτε εδώ, το γνωρίζετε. Και εμείς όμως που ζούμε στην Ελλάδα, το αντιλαμβανόμαστε έτσι όπως ακριβώς το νιώθετε εσείς και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Σε εσάς, αξίζει ένα μεγάλο μπράβο, γιατί εσείς εδώ είστε οι προμαχώνες του Ελληνισμού με την ευρεία έννοια. Είστε οι άνθρωποι που είστε τύποις σε έναν ξένο χώρο, αλλά που αποτελεί πατρίδα σας η Αλεξάνδρεια»

«Πάντα νιώθω πολύ συγκινημένος και περήφανος όταν βρίσκομαι σε μέρη όπου ο Ελληνισμός ακμάζει με όλα τα προβλήματα και με όλα τα θέματα που ενδεχομένως υπάρχουν και ακμάζει σε τέλεια συνεργασία με το ντόπιο στοιχείο»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας κ. Ιωάννης Σιόκας επεσήμανε τη σημασία της παρουσίας του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μία παρουσία «που βρίθει πολλών μηνυμάτων και συμβολισμών. Και μαζί με την Αίγυπτό μας, τη φιλόξενη αυτή χώρα, πρέπει να το τονίσουμε αυτό διότι ποτέ δεν είχαμε προβλήματα εδώ όσες γενιές κι αν υπήρξαν εδώ, είστε πυλώνες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή. Οι λαοί μας είναι υπέρμαχοι πάντα της ειρήνης και της καλής γειτονίας. Και είμαστε υπερήφανοι και για σας που είστε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και εύχομαι ό,τι καλύτερο για την Ελλάδα μας».

Θερμή υποδοχή στον Α/ΓΕΕΘΑ επεφύλαξε και ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος, στη μεγάλη Αίθουσα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.