Οι δηλώσεις του Α/ΓΕΣ Βασίλη Τελλίδη για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Στρατός Ξηράς έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της πολιτικής ηγεσίας.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος που είχε δυσαρεστηθεί με την άρνηση του Α/ΓΕΣ να αποδεσμεύσει κονδύλια για το επίδομα παραμεθορίου, δεν άκουσε με ευχάριστη διάθεση τα όσα δήλωσε ο Α/ΓΕΣ.

Δυσαρεστημένος φέρεται να είναι και ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος δεν μπορεί να εξηγήσει πως και γιατί “παραμονές της 28ης Οκτωβρίου” ο Α/ΓΕΣ επέλεξε να κάνει αυτές τις δηλώσεις ,δίνοντας μια εικόνα απόλυτου αδιεξόδου για τον ΣΞ .

Κανείς δεν αρνείται βέβαια ότι η κατάσταση είναι δύσκολη για τις ΕΔ συνολικά κι όχι μόνο για τον Στρατό Ξηράς.

Τα όσα είπε ο κ.Τελλίδης θα μπορούσαν να αποτελέσουν ασφαλώς αντικείμενο μεγάλου προβληματισμού και συζήτησης, αν το ΓΕΣ δεν είχε αποδεχτεί πρόσφατα -έστω και απρόθυμα όπως λένε οι πληροφορίες- την έγκριση θέσεων εξωτερικού οι οποίες κοστίζουν πολύ . “Δεν μπορεί από την μία να μην εκφράζεται έστω η διαφωνία για τέτοια ζητήματα και αμέσως μετά να γίνονται δημοσίως παράπονα για οικονομικές δυσκολίες”.

Η δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Α/ΓΕΣ αφορά και στα όσα είπε για τα στρατόπεδα που ζητήθηκαν για τη φιλοξενία προσφύγων. Το σχόλιο που έγινε γι΄αυτές τις αποψεις του Α/ΓΕΣ είναι μάλλον δηκτικό και λέει ότι “δεν μπορεί από τη μία να κάνουμε “αντίσταση” για τα στρατόπεδα που προορίζονται για τους πρόσφυγες και από την άλλη να παραχωρούμε διαμερίσματα ιδιοκτησίας του Στρατού άλλα με συμβολικό ποσό ευτελούς αξίας και άλλα δωρεάν, σε ανωτέρους και ανωτάτους αξιωματικούς (που δεν τα δικαιούνται) για προσωπική χρήση , είτε κατοικίας, είτε “γραφείου “.

Βέβαια θα παρατηρήσουμε ότι γι΄ αυτά η ευθύνη δεν μπορεί να βαρύνει μόνο τον Α/ΓΕΣ ακόμη κι αν τα πράγματα είναι όπως περιγράφονται.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.