Η διαδικασία σε γενικές γραμμές εξελίχθηκε πολύ καλά, καθώς μέχρι χθες καταχωρίστηκαν συνολικά 245.093 αποτελέσματα, εκ των οποίων θετικά ήταν μόλις τα 613. Οι συγκεκριμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί απομονώθηκαν και βεβαίως θα κάνουν και μοριακό τεστ για να επιβεβαιωθεί ότι νοσούν, δείχνοντας πως η διαδικασία των self tests μπορεί να λειτουργήσει προληπτικά για την περαιτέρω διάδοση του ιού στην κοινότητα.

Οσον αφορά λοιπόν την εξέλιξη της πανδημίας, έχει αρχίσει να διαφαίνεται την τελευταία εβδομάδα μείωση του επιδημιολογικού φορτίου. Ηδη από τις 6 Απριλίου τα ποιοτικά χαρακτηριστικά δείχνουν αποκλιμάκωση της έντασης του τρίτου κύματος.

Αργή μεν, αποκλιμάκωση δε. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί, τότε είναι βέβαιο ότι θα ενεργοποιηθεί το σενάριο που προαναφέρθηκε για ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών ενόψει του Πάσχα με τη διενέργεια self test. Αλλωστε το πρώτο crash test της διαδικασίας των self tests, που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο, είναι θετικό.

Το σχέδιο, που αυτή τη στιγμή είναι ακόμη στα χαρτιά, καθώς προέχει να δούμε την εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες δέκα ημέρες, προβλέπει πως στην έξοδο για την περιφέρεια θα γίνονται δειγματοληπτικοί μεν, σαρωτικοί δε, έλεγχοι για να διαπιστώνεται πως οι εκδρομείς έχουν αρνητικό self test έως και 48 ώρες πριν από την έξοδο. Αυτό θα είναι και το «διαβατήριο» για να περάσει κάποιος τα διόδια και να κάνει, μετά δύο χρόνια, το λεγόμενο «Πάσχα στο χωριό».

Στο τραπέζι έχει πέσει και ένα ακόμα σενάριο, το οποίο όμως έχει πολλά δομικά προβλήματα. Να επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό ίδιου χρώματος, ώστε, για παράδειγμα, «καθαρές» περιοχές να μην επιβαρυνθούν από πιο βεβαρημένες. Το πρόβλημα εδώ είναι διπλό: Εάν η Αθήνα είναι στο «κόκκινο», όπως είναι τώρα, αυτό πρακτικά μπορεί να σημαίνει πως θα απαγορευτεί η έξοδος για πολλές περιοχές που είναι σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από την Αττική, δημιουργώντας εκδρομείς δύο ταχυτήτων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.