Η υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου καρδιακής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με την επικεφαλής νέας έρευνας του Boston University, Βανέσα Ξανθάκη, αν και οι άνθρωποι γνωρίζουν τη σημασία του υγιεινού τρόπου ζωής, δεν ακολουθούν τέτοιες συμβουλές.

Η έρευνα περιέλαβε 3.200 Αμερικανούς μέσης ηλικίας 59 ετών που παρακολουθήθηκαν μέχρι 12 χρόνια. Στο συγκεκριμένο διάστημα 188 εμφάνισαν καρδιακή ανεπάρκεια.

Όσοι είχαν υψηλά σκορ στους απλούς 7 παράγοντες της American Heart Association για υγιή καρδιά, είχαν χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας έδειξε η έρευνα.

Οι οδηγίες είναι οι εξής:
-Ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης
-Έλεγχος της χοληστερόλης
-Μείωση του σακχάρου
-Άσκηση
-Καλύτερη διατροφή
-Απώλεια βάρους
-Διακοπή του καπνίσματος

Για κάθε υψηλότερη μονάδα στη λίστα, οι άνθρωποι είχαν 2% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας.

Η ερευνήτρια δήλωσε ότι η έρευνα δείχνει τη σημασία που έχει η γνώση των μετρήσεων και η συνομιλία με τον γιατρό για τη βελτίωση του σκορ σε κάθε δείκτη, καθώς και την προσπάθεια να είναι κάποιος όσο πιο κοντά στην ιδανική κατάσταση.

Ο ερευνητής Dr. Matthew Nayor, του Brigham and Women’s Hospital στη Βοστόνη, αναφέρθηκε στα οφέλη του να ακολουθεί κάποιος τις 7 απλές συμβουλές για τη ζωή. Πρόκειται για χρήσιμο οδηγό που μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο στη μείωση της πιθανότητας καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου αλλά και εμφάνισης καρδιακής ανεπάρκειας στο μέλλον

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Circulation: Heart Failure.

 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.