Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι τροποποιήσεις αυτές κρίθηκαν «αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και το χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού φορτίου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους».

Στο ερώτημα γιατί χρειάζεται ο χάρτης Υγειονομικής Προστασίας, ο Κυριάκος Πιερρακάκης είπε ότι διότι διαπιστώθηκε κενό ως προς τη δυνατότητα άμεσου εντοπισμού της πληροφορίας σε τοπικό επίπεδο. «Διαπιστώσαμε την ανάγκη ύπαρξης ενός κεντρικού σημείου όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα μέτρα τα οποία ισχύουν αυτή τη στιγμή στη χώρα ανά περιοχή και θα τα οπτικοποιεί στον ελληνικό χάρτη».

Σε σύνολο 74 περιφερειακών ενοτήτων, 26 είναι σε ετοιμότητα (πράσινο), 25 σε κατάσταση επιτήρησης (κίτρινο) και 23 σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί).
Καμία περιοχή δεν είναι προς το παρόν στο κόκκινο επίπεδο αυξημένου κινδύνου.

Ωστόσο η Αττική και το κέντρο της Αθήνας συγκαταλέγονται στις περιοχές του επιπέδου 3, πριν από το κόκκινο και την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους.

Αναλυτικά οι περιοχές στο επίπεδο 3 είναι: Αττική, Αχαία, βόρειος τομέας Αθηνών, Δυτική Αττική, Δυτικός τομέας Αθηνών, Ζάκυνθος, Ηράκλειο, Θήρα, Καρδίτσα, Κεα- Κύθνος, κεντρικός τομέας Αθηνών, Λέσβος, Μύκονος, νήσοι Αττικής, Πειραιάς, Σάμος και Τρίκαλα.

«Η καμπύλη στην Αττική παραμένει επίπεδη»

Σε ερώτηση για το πόσο μακριά είναι από το κόκκινο η Αττική, ο Νίκος Χαρτδαλιάς απάντησε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα «βρισκόμαστε μακριά».

Κάθε Τετάρτη συζητάμε και κάθε 14 ημέρες επικαιροποιούμε κατόπιν εισηγήσεων της Επιτροπής όπου μετέχουν 6 επιδημιολόγοι, πρόσθεσε ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας για 17 κριτήρια που συνυπολογίζονται από διαφορετικούς φορείς για λήψη μέτρων.

Ο χάρτης βρίσκεται στην ιστοσελίδα https://covid19.gov.gr/ αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (https://www.civilprotection.gr/el/simantika-themata/o-neos-hartis-tis-ellinikis-kyvernisis-gia-tin-ygeionomiki-asfaleia-kai-prostasia)

Όριο συναθροίσεων και κανόνες ανά επίπεδο

Αναφορικά με την εστίαση το ωράριο περιορίζεται:

Από 1- 5 το πρωί στο επίπεδο 1, με όριο πληρότητας το 80%

Από 24.30-5 για το επίπεδο 2, με όριο πληρότητας το 65%

Από 24.00- 5 για το επίπεδο 3 με όριο πληρότητας το 50%

Ανώτατο όριο συναθροίσεων

Ως 100 άτομα για το επίπεδο 1

Ως 50 άτομα για το επίπεδο 2

Ως 9 άτομα για το επίπεδο 3

Αναλογικοί κανόνες τετραγωνικών ( συνέδρια- χώροι λατρείας)

Στο 65% για το επίπεδο 1

Στο 50% για το επίπεδο 2

στο 30% για το επίπεδο 3

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.