3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου: Από το Σάββατο 30 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και ώρες 11:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00 οι χώροι της 3ης Έκθεσης Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου στην Αγία Παρασκευή (Χαλανδρίου 14) και την Νέα Σμύρνη (Λεωφόρος Ελ. Βενιζέλου 23) είναι έτοιμοι να υποδεχτούν τους μικρούς μας φίλους!

Η 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου συνεχίζεται κι οι μικροί μας φίλοι λαμβάνουν μέρος στις δραστηριότητές της με τα σχολεία τους.

Τελευταία ημέρα Κυριακή 8 Δεκεμβρίου για την 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου σε Αγία Παρασκευή και Νέα Σμύρνη.

Διαβάστε ολόκληρο το πρόγραμμα της 3ης Έκθεσης Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου.

έκθεση ορθόδοξου παιδικού βιβλίου

Σκυταλοδρομία με μπαλόνια

Τι κρύβεται μέσα στα μπαλόνια; Ποιος θα καταφέρει να σκάσει το δικό του; Ποιά ομάδα θα αναδειχθεί νικήτρια;

Ο χώρος μας στην Αγία Παρασκευή γέμισε από κρότους έπειτα από την προσπάθεια των μικρών μας φίλων να σκάσουν τα μπαλόνια τους.
Μέσα από έναν πολύ πρωτότυπο αγώνα σκυταλοδρομίας, ο γυμναστής και συγγραφέας κ. Σταύρος Γουναρίδης μας παρουσίασε μερικά από τα χαρακτηριστικά της καλής και επιτυχημένης ομάδας.

Ανακαλύψαμε, λοιπόν, ότι αυτά είναι η αγωνιστικότητα, το πείσμα, η ανεκτικότητα, η υποχωρητικότητα, η αρχοντιά και η αγάπη!

Είδαμε παραδείγματα των παραπάνω χαρακτηριστικών στην ζωή μας, στον αθλητισμό αλλά και στους βίους των αγίων μας.

3η έκθεση ορθόδοξου παιδικού βιβλίου κάλαντα

Ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα

Τι θα πεί κάλαντα; Τι θα πεί «παραδοσιακό»; Γιατί η παράδοση έχει αξία σήμερα για εμάς; Έχει σχέση η παράδοση του τόπου μας με τις εορτές της Εκκλησίας; Πόσα παραδοσιακά όργανα υπάρχουν;

Αυτά και πολλά άλλα πραγματεύτηκε η παρουσίαση του συγγραφέα και μουσικού κ. Χαράλαμπου Πετρουλέα «Ταξίδι στα κάλαντα της Ελλάδας με παραδοσιακά όργανα». Ταξιδέψαμε σε όλη την Ελλάδα! Κάθε τόπος και μία μικρή στάση. Στην μουσική του, στις Χριστουγεννιάτικες συνήθειές του και, φυσικά, στα κάλαντα του!

Τραγουδήσαμε, είδαμε και περιεργαστήκαμε παραδοσιακά όργανα και περιηγηθήκαμε σύντομα στην ηχογράφηση τραγουδιού.

Στο τέλος, οι μικροί μας φίλοι έλαβαν από την Έκθεση ένα δώρο ως ενθύμιο!

έκθεση ορθόδοξου βιβλίου

Παιχνίδι και Λογοτεχνία

Τι χρειάζεται κάποιος για να φτιάξει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι; Ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει; Μπορεί να το κάνει ο καθένας μας ή χρειάζονται ειδικές γνώσεις; Οι μικροί μας φίλοι συγκεντρώθηκαν στον χώρο μας στην Αγία Παρασκευή για μια πολλή ξεχωριστή δραστηριότητα.

Μέσα από μια σύντομη παρουσίαση από τους κυρίους Θωμά Μαυρομάτη, γιατρό και συγγραφέα, και Ευάγγελο Μπαγιαρτάκη, δημιουργό επιτραπέζιων παιχνιδιών, είδαμε τα στάδια της δημιουργίας ενός παιχνιδιού, τι χρειάζεται να προσέξουμε και τι είναι αυτό που θα εξασφαλίσει την επιτυχία το. Στο τέλος λάβαμε πληροφορίες ώστε όταν θελήσουμε να φτιάξουμε το δικό μας παιχνίδι!

Στην Νέα Σμύρνη οι μαθητές που ήρθαν κοντά μας έκαναν ένα πολύ μοναδικό ταξίδι στις σελίδες της παγκόσμιας λογοτεχνίας, στα έργα για τα οποία έμπνευση αποτέλεσε η Γέννηση του Ιησού Χριστού. Στο ταξίδι αυτό μας οδήγησε η συγγραφέας Μαρία Ξανθάκη και στο τέλος μας βοήθησε να φτιάξουμε την δική μας χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για την 3η Έκθεση Ορθόδοξου Παιδικού Βιβλίου.

3η έκθεση ορθόδοξου παιδικού βιβλίου αφίσα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.