ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ: Κυριακή της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών 22 Οκτωβρίου 2023. Με τις ευλογίες της Α.Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου έχει καθορίσει την επομένη Κυριακή της Κυριακής των Αγίων Πατέρων της Ζ΄ Οικουμενικής Συνόδου, που φέτος είναι στις 22 Οκτωβρίου, ως Κυριακή της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών.

Η καθιέρωση αυτής της εορτής εκφράζει την ευαισθησία που έχει η Μητέρα Εκκλησία για τα θέματα Υγείας˙ υπογραμμίζει την προσφορά του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού προς τον άρρωστο˙ ενισχύει την απαραίτητη συνεργασία μεταξύ της ιατρικής επιστήμης και της Εκκλησίας˙ ευαγγελίζει το χαρμόσυνο μήνυμα της φιλανθρωπίας, της θεραπείας και της ίασης διά της θείας χάριτος του Κυρίου εμάς Ιησού Χριστού, της αγάπης του Πατρός και της κοινωνίας του Αγίου Πνεύματος.

Η Ακολουθία της Εορτής της Συνάξεως πάντων των Αγίων Ιατρών εκδίδεται με πρωτοβουλία του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας. Η Ακολουθία εκπονήθηκε με ευγλωττία και καλλιέπεια από τον Πρόεδρο του Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.

Για να γίνει η Ακολουθία εύχρηστη και κατανοητή σε πολλούς, αποφασίσαμε να εκδώσουμε το κείμενο και στα Νεοελληνικά και στα Αγγλικά. Η αγγλική μετάφραση εκπονήθηκε από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αμάστριδος κ. Σπυρίδωνα (Κέζιο), ενώ την νεοελληνική απόδοση επιμελήθηκε ο Ελλογιμώτατος Φιλόλογος και Καθηγητής κ. Ανδρέας Μοράτος.

Μπορείτε να παραγγείλετε την Ακολουθία, γράφοντας μήνυμα στο [email protected] ή καλώντας στο +30 210 32 24 819.

Ακολουθία της Συνάξεως των Αγίων Ιατρών

Ευχόμαστε ότι η Σύναξη των Αγίων Ιατρών να εορταστεί φέτος με κάθε λαμπρότητα. Επιπλέον ευχόμαστε, με την ευκαιρία αυτή, ότι η τοπική Σας Εκκλησία θα εκφράσει την ευαισθησία που έχει η Μητέρα Εκκλησία για τα θέματα Υγείας και το ενδιαφέρον που τρέφει για τον κάθε άρρωστο που υποφέρει και για την οικογένειά του. Συνάμα, αυτή την ημέρα, σάς ενθαρρύνουμε να τιμήσετε τους ιατρούς και όσους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον χώρο της Υγείας με ειδικές εκδηλώσεις και προσφωνήσεις.

Οι ευχές και οι μεσιτείες των Αγίων Ιατρών ας καταπραΰνουν κάθε ανθρώπινο πόνο, ας θεραπεύσουν κάθε ασθένεια και ας προστατεύσουν και ενδυναμώσουν όλους τους ιατρούς και θεραπευτές, μαζί με όλους εκείνους που μεριμνούν για την ψυχική και σωματική Υγεία, ώστε να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους.

Δίκτυο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στον Χώρο της Υγείας.

Email: [email protected]

www.pastoralhealth-ep.com

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.