Καθαρίζουμε το σπανάκι, αφαιρούμε τα χαλασμένα φύλλα, κόβουμε τα κοτσάνια και το ξεπλένουμε πολύ καλά (τουλάχιστον 3 χέρια).

Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον στεγνώνουμε. Στη συνέχεια τον ψιλοκόβουμε.

Σε μία κατσαρόλα με λίγο νερό ζεματάμε το σπανάκι . Προσθέτουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε κομμάτια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε να ζεματιστούν και αυτά για περίπου 15 λεπτά.

Παίρνουμε τη ζύμη που έχουμε ετοιμάσει από πριν και της δίνουμε σχήμα φρατζόλας. Κόβουμε τη φρατζόλα στη μέση και κάνουμε 2 μπαλάκια.

Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και αρχίζουμε να ανοίγουμε σε φύλλο ένα ένα μπαλάκι.

Αλείφουμε ένα ταψί με μαργαρίνη (ή λάδι) και τοποθετούμε το φύλλο. Προσθέτουμε λίγο λάδι.

Βγάζουμε το σπανάκι και τον άνηθο από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε. Στρώνουμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.

Ανοίγουμε φύλλο με το δεύτερο μπαλάκι ζύμης και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση Διπλώνουμε το κάτω φύλλο να κλείσει με το πάνω και προσθέτουμε από πάνω μπόλικο λάδι.

Χαράζουμε το φύλλο σε τετράγωνα. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.