Μανιταρόσουπα η γευστική ! Μανιταρόσουπα για το κρύο και όλες τις εποχές ! Μανιταρόσουπα η απολαυστική !

Υλικά
4 κούπες ζωμό κρέατος που τον ετοιμάζουμε με 2 κύβους
500 γραμ. μανιτάρια τις επιλογής μας
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλιές τις σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
2 κουταλιές κόρν φλάουρ
3-4 κλωνιά άνηθο

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο με τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν .

Προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φετούλες και σοτάρουμε για μερικά λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό ζωμό αλάτι και πιπέρι.

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια προσθέτοντας και τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Σε λίγο κρύο νερό διαλύουμε το κόρν φλάουρ και το προσθέτουμε στην σούπα ανακατεύοντας πολύ καλά.

Αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά και σερβίρουμε !

Απολαύστε την !

Μανιτάρι
Μανιτάρι ονομάζεται κοινώς το ορατό μέρος πολυκύτταρων μυκήτων με τη χαρακτηριστική, συνήθως ομβρελοειδή μορφή. Πρόκειται για το σώμα του μανιταριού, δηλαδή το όργανο στο οποίο θα αναπτυχθούν τα σπόρια που θα εξασφαλίσουν τη διαιώνιση του είδους. Το κυρίως μέρος του μύκητα είναι υπόγειο και σχεδόν πάντα αθέατο το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Είναι το μυκήλιο που αναπτύσσεται σαν ιστός στο υπόστρωμα με τη μορφή των μυκηλιακών υφών.

Η λέξη μανιτάρι είναι υποκοριστικό της αρχαιοελληνικής “αμανίτης”. Αρχαιοελληνικής προέλευσης είναι και η ονομασία του είδους Boletus Edulis (βασιλομανίταρο), οι λέξεις Boletus και Edulis (εδώδιμον-έδεσμα) προέρχονται από το αρχαιοελληνικό γλυκόριζα (κομμάτι γης) και από το μέλλοντα του ρήματος εσθίω (τρώγω), έδομαι. Ήταν γνωστό ως “ύδνον” στην αρχαιότητα σύμφωνα με τους Θεόφραστο και Διοσκουρίδη).

Θρεπτική αξία
Τα μανιτάρια παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία, η οποία καθιστά δύσκολη την ανάλυση της θρεπτικής τους αξίας. Η ενέργεια που θεωρητικά αποδίδουν, όταν καταναλώνονται ωμά ή μαγειρεμένα, είναι μικρή, καθώς αποτελούνται κατά 90% από νερό.

Ως προς τα μακροθρεπτικά συστατικά τους, τα μανιτάρια αποτελούνται στο μεγαλύτερο μέρος, της ξηράς τους ουσίας (10%), από υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Οι πρωτεΐνες των μανιταριών, λόγω της παρουσίας όλων των βασικών αμινοξέων, είναι υψηλής ποιότητας, ανώτερες από τις φυτικές πρωτεΐνες, πλησιάζοντας την ποιότητα των ζωικών πρωτεϊνών.

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες των μανιταριών ενισχύονται κυρίως με το ψήσιμο στο φούρνο, ενώ μειώνονται με το τηγάνισμα και το βράσιμο.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.