ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΊΩΝ: Στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής, την Κυριακή των Βαΐων επιτρέπεται να φάμε ψάρι, γι' αυτό σας προτείνουμε δύο συνταγές εύκολες και νόστιμες.

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. τόνο, φρέσκο ή κονσέρβα
2 κ.σ. κάπαρη
2 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ώριμες, ψιλοκομμένες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
500 γρ. μακαρονάκια βίδες
λίγη ζάχαρη
ρίγανη
μπούκοβο
αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τις δύο σκελίδες σκόρδου για να αρωματιστεί το λάδι, και τις σπάμε με το πιρούνι. Αφού περάσουν 2-3 λεπτά τα βγάζουμε από το τηγάνι.

Ρίχνουμε την ντομάτα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε δυο φύλλα δάφνης για άρωμα και λίγο μπούκοβο.

Όταν αρχίσει να δένει η σάλτσα, ρίχνουμε μέσα και την κάπαρη.

Αφήνουμε λίγο την κάπαρη να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει. Προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη και ελάχιστο αλάτι, γιατί η κάπαρη είναι από μόνη της αλμυρή. Στο τέλος ρίχνουμε και λίγη ρίγανη (την προσθέτουμε στο τέλος για να μην πικρίσει).

Προσθέτουμε τα φιλέτα τόνου διαλύοντάς τα με το πιρούνι και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό να βράσει.

Όταν πάρει βράση ρίχνουμε λίγο αλάτι και τις βίδες. Τα αφήνουμε να βράσουν και στη συνέχεια ρίχνουμε κρύο νερό στην κατσαρόλα για να μη λασπώσουν τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε.

Αφού τα σουρώσουμε, ρίχνουμε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να πάει παντού η σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.