Υλικά:
    170 γρ. κουβερτούρα πραλίνα

    3 αυγά
    80 γρ. βούτυρο και 1 κουταλάκι του γλυκού επιπλέον
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    80 γρ. ζάχαρη
    1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
    1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C.

  Σε μία κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι, τα αυγά, τη ζάχαρη το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύετε καλά. Στη συνέχεια ρίχνετε το ξύσμα από το πορτοκάλι και 120 γρ. κουβερούρας σπασμένη σε κομμάτια. Συνεχίζετε το ανακάτεμα. Αδειάζετε το μείγμα σε αλευρωμένα φορμάκια για κέικ και ψήνετε για 14′.

  Λιώνετε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος το υπόλοιπο βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό. Ανακατεύετε. Περιχύνετε τα κεκάκια με το μείγμα σοκολάτας και τα τοποθετείτε για 60′ στο ψυγείο.

  Καθαρίζετε και κόβετε το πορτοκάλι σε μικρά κομμάτια. Το ψήνετε χωρίς να προσθέσετε τίποτα στο τηγάνι για 2′ και μόλις κρυώσουν τα τοποθετείτε πάνω στα κεκάκια. 

Sgourou Stauroula

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.