ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΝΟΣ ΒΥΘΟΥΛΚΑΣ

Fajita Κοτόπουλο (ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

Υλικά

2 στήθη κοτόπουλου

1 κρεμμύδι ξερό

1 κρεμμύδι φρέσκο

1 πιπεριά πράσινη

1 πιπεριά κόκκινη

1 πιπεριά κίτρινη

2 ντομάτες

Αλάτι

Πιπέρι

1 σκελίδα σκόρδο

Πάπρικα γλυκιά

Κύμινο

Κόλιανδρο

Tabasco

Εκτέλεση

Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το μαρινάρουμε με τα μπαχαρικά. Το σοτάρουμε με λίγο ηλιέλαιο. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές (κομμένες σε μικρές λωρίδες), το σκόρδο και μπαχαρικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε καρέ ντομάτας και τον κόλιανδρο (ψιλοκομμένο). Το αφήνουμε ένα με δύο λεπτά και είναι έτοιμο. Το σερβίρουμε στο πιάτο με γαρνιτούρα φέτες ντομάτας και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι.

Tip: Η fajita συνοδεύεται από οκτώ τορτίγιες (tortillas, μεξικάνικες αλευρίσιες πίτες), τις οποίες τις ζεσταίνουμε στο φούρνο ένα με δύο λεπτά, και τρεις κρύες σάλτσες.

Sour Cream – Guacamole – Pico De Gallo

Sour Cream (Ξινή Κρέμα)

Υλικά

200 γραμμ. γιαούρτι

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

100ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μαγειρικής και τα ανακατεύουμε.

Guacamole

Υλικά

2 αβοκάντο

2 κ.σ. χυμό λεμονιού

Κρεμμύδι ξερό

Ντομάτα ψιλοκομμένη

Κόλιανδρο

Σκόρδο σκόνη

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε

Pico de Gallo

Υλικά

2 ντομάτες (κομμένες καρέ)

Ελαιόλαδο

Κρεμμύδι ξερό

Πιπεριά πράσινη

Κόλιανδρος

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπολ μαγειρικής και ανακατεύουμε.

Τάκος με κιμά

Υλικά

Πίτες tacos

400 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά

1 κρεμμύδι ξερό

1 πιπεριά πράσινη

Ηλιέλαιο

Τυρί τσένταρ (τριμμένο)

1 ντομάτα

Αλάτι

Πιπέρι

Πάπρικα κόκκινη γλυκιά

Ζάχαρη

Κύμινο

Σκόρδο

Iceberg

Γαρνιτούρα

1 μαρούλι

2 ντομάτες

100 γραμμ. ελιές μαύρες σε ροδέλες

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σε ηλιέλαιο το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον κιμά και, μόλις πάρει χρώμα, το χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά. Το αφήνουμε για ένα με δύο λεπτά.

Βάζουμε σε μπολ το μαρούλι (ψιλοκομμένο), τις ελιές και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και τα γαρνίρουμε γύρω από το πιάτο. Προσθέτουμε από πάνω τις τομάτες κομμένες σε ροδέλες.

Στο κέντρο του πιάτου τοποθετούμε τις πίτες τάκος, τις γεμίζουμε με κιμά και προσθέτουμε λεπτοκομμένο iceberg και το τυρί τσένταρ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.