Υλικά

1 μεγάλη πεσκαντρίτσα μόνο η ουρά
1 κούπα γλυκο-ελιές
2 ντομάτες
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτηράκι άσπρο κρασί
1 λεμόνι
μαϊντανό
δεντρολίβανο
αλάτι , πιπέρι
λάδι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τη πεσκαντρίτσα και κόβουμε την ουρά σε φιλέτα κατά μήκος.
Αλατίζουμε και αφήνουμε τα φιλέτα σε πασαρί (τρυπητό) για καμιά ώρα.

Χτυπάμε στο γουδί μαϊντανό, δεντρολίβανο, σκόρδο, τρίμα λεμονιού με λίγο κρασί ώστε να γίνει πολτός. Περνάμε τα φιλέτα με τον πολτό και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα.

Σε καυτό λάδι τσιγαρίζουμε καλά τα φιλέτα. Στο ίδιο λάδι τσιγαρίζουμε τις γλυκοελιές να μαραθούν.

Σε ταψί βάζουμε τα φιλέτα, τις ελιές και τις ντομάτες κομμένες σε χοντρές φέτες. Ρίχνουμε το κρασί και το υπόλοιπο από το μείγμα.

Σε ζεστό φούρνο (200 βαθμούς) βάζουμε το ταψί για 20-25 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά και να ψηθεί η ντομάτα.

Σερβίρουμε με λαδολέμονο.

(Σημείωση: Αν δεν βρείτε γλυκο-ελιές χρησιμοποιείστε μαύρες παστές ελιές.)

Πηγή: Συνταγή της κ. Αμαλίας Όθωνος Ρωμαίου, Κερκυραϊκή Διασπορά

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.