Υλικά

½ κιλό φύλλο κρούστας
5 φλυτζάνια του τσαγιού κολοκύθι τριμμένο
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
2 – 3 κουταλιές της σούπας χονδρό σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 φλυτζάνι τσαγιού καρυδόψιχα χοντροαλεσμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε λεπτά – λεπτά τη φλούδα να φύγει το πράσινο. Τρίβουμε στον ρεντέ και τα βάζουμε στο σουρωτήρι με λίγο αλάτι για να μαραθούν. Τα στρίβουμε και προσθέτουμε το σιμιγδάλι , το καρύδι , τη ζάχαρη , την κανέλλα και το λάδι και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε 3 φύλλα στο ταψί και λίγο από το υλικό και συνεχίζουμε με λαδωμένο φύλλο και υλικό κρατώντας 3 φύλλα για το τέλος. Τα τελευταία φύλλα για να μην χωρίζουν τα ραντίζουμε ανά ένα με νερό , όπως και το τελευταίο με το οποίο σκεπάζουμε την πίττα. Χαράζουμε την πίττα και αλείφουμε με λάδι. Ψήνουμε σε Προ θερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει η πίττα ή να σωθούν τα υγρά της.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.