Συγκέντρωσε πάνω από 40 κούτες με τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη προσωπικής υγιεινής και ρούχα, με σκοπό να αποσταλούν στην Ελλάδα, σε οικογένειες που έχουν σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα.

 

 

Ο λόγος για το Σύλλογο Ποντίων Έσλινγκεν, που για πρώτη φορά πήρε μια τέτοια απόφαση, όπως δήλωσε στο pontos-news.gr ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Βασίλης Θεοδωρίδης.

Η ιστορία ξεκίνησε πέρυσι, όταν η Σωτηρία Σαρηγιαννίδου, μέλος της Ένωσης, η οποία ζει 30 χρόνια στη Γερμανία, πήρε την πρωτοβουλία ανταποκρινόμενη στο μήνυμα της εθελοντικής ομάδας «Προσφέρουμε από καρδιάς», που διατηρεί και δικό της ιστότοπο. Η ομάδα συντηρεί 53 οικογένειες οι οποίες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές τους ανάγκες. Η Σ. Σαρηγιαννίδου παρασύρει και τα μέλη του Συλλόγου στα μονοπάτια της αλληλεγγύης. Αρχικά είχε μυήσει την πενταμελή οικογένειά της, και μετά…

«Η Ένωση Ποντίων, με την πρώτη κουβέντα που τους είπα, ήταν τόσο πρόθυμη! Και είναι πάντα κοντά μας και μας βοηθά μέχρι εκεί που δεν πάει», λέει στο pontos-news.gr. «Αυτήν τη στιγμή στέλνουμε πράγματα και στο Κιλκίς (πέρα από το Κορδελιό), αλλά και όπου πονάει ο κόσμος», μας λέει, προσθέτοντας ότι έχουν επίσης αιτήματα από Πολύκαστρο αλλά και από Σαμοθράκη.

Συγκινητικό είναι το γεγονός ότι πέρα από τρόφιμα και ρούχα έστειλαν και καροτσάκια για μωρά, στολίδια για χριστουγεννιάτικα δέντρα και παιδικά παιχνίδια.


Μερικές κούτες, λίγο πριν ξεκινήσουν τον μεγάλο δρόμο της αγάπης

Αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια κι ένας φορτηγατζής από την Καβάλα, ο Σάββας Κελεσίδης, ο οποίος όταν επισκέπτεται τη Γερμανία για δουλειές, με μεγάλη χαρά μεταφέρει στο φορτηγό του την αγάπη των Ελλήνων της διασποράς μαζί με τη βοήθεια αλληλεγγύης. «Τα παίρνει αφιλοκερδώς, χάνει δηλαδή ένα μεροκάματο. Όταν μπορεί να βάλει κάτι επάνω σε κάτι άλλο, βάζει τις δικές μας κούτες για να τις πάει στην Ελλάδα», λέει συγκινημένη η Σωτηρία.

Ο Σάββας τα πηγαίνει στη Θεσσαλονίκη και ύστερα μοιράζονται στις οικογένειες από εθελοντές. Στην Ευκαρπία Κιλκίς αποδέκτης ο παπα-Γιάννης, εφημέριος του ναού της Γεννήσεως της Θεοτόκου.

«Εκτός από την Ποντιακή Ένωση, έχουμε και μια ομάδα μοτοσικλετιστών που και αυτή είναι πίσω μας», λέει για τους «Greek bikers». Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν και άλλα ποντιακά σωματεία της Γερμανίας που έκαναν συλλογή τροφίμων και ρούχων, τα οποία παραδόθηκαν στο Σύλλογο και σύντομα θα σταλούν σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

Βασίλης Καρυοφυλλίδης

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.